Vesni Trivalić i Branimiru Popoviću “Zlatni platan”: Danas počinje 10. Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju

Vesni Trivalić i Branimiru Popoviću “Zlatni platan”: Danas počinje 10. Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju

Deseti Festival mediteranskog i evropskog filma, u okviru kojeg će biti prikazano 36 filmova iz 20 zemalja, biće otvoren danas u Trebinju, a ovogodišnji dobitnici nagrade “Zlatni platan” su glumci Vesna Trivalić i Branimir Popović.

Direktor Festivala Peđa Milojević rekao je da će jubilarno izdanje Festivala ove godine biti održano pod motom “Noć boje lavande”, a svečano otvaranje biće u bašti hotela “Platani” sutra u 20.30 časova.

Milojević je istakao da će ovogodišnji festival otvoriti Trebinjka Ankica Dobrić, prvak zagrebačkog pozorišta “Gavela”, a prvi put će ovoj manifestaciji prisustvovati i poznati režiser Srđan Dragojević, čiji će film “Nebesa” biti prikazan na Festivalu.

On je najavio da će na Festivalu ove godine biti dobar izbor i dokumentarnih filmova.

– Premijerno će biti prikazan film „Ključ“ – vrlo zanimljiv triler u kojem će biti predstavljena tema o despotu Stefanu Lazareviću – rekao je Milojević.

On je naveo da će na Festivalu biti prikazano 36 filmova iz 20 zemalja, među kojima su i ostvarenja iz Portugalije, Malte, Egipta, koji nisu često dostupni domaćoj publici, kao i tri kratkometražna filma iz Grčke..

Festivalu će prisustvovati i nekadašnji dobitnici nagrade “Zlatni platan” glumci Tanja Bošković i Meto Jovanovski.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje grada Trebinja Slađana Skočajić rekla je novinarima da će na Festivalu biti predstavljena najnovija ostvarenja evropskog i mediteranskog filma, te da se ono što je najbolje u ovom gradu održava kao tradicija.

Filmovi će za pet dana trajanja Festivala biti prikazani u bašti hotela “Platani”, na ljetnjoj sceni Doma mladih, u Kulturnom centru, u Muzeju Hercegovine i hotelu “Svislajon industri”.

Festival se održava u okviru manifestacije “Trebinjsko kulturno ljeto”.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This