Veče pjesme i igre u Berkovićima

Veče pjesme i igre u Berkovićima

Kad se ljudi u Hercegovini okupe onda se i zapjeva i zaigra. A Kulturno- umjetničko društvo iz Berkovića zapjeva, zaigra i okupi ljude.

Sinoć su okupili svoje sugradjane u “Balon sali” na godišnjem koncertu. Tako žitelji ovog mjesta zajedno čuvaju tradiciju da je u eri modernog ne otme zaborav. Na programu red pjesme, red igre, kola iz Hercegovine, Srbije i Crne Gore, poznate rodoljubive pjesme iz grla mladih djevojčica i dječaka iz ovog društva praćene aplauzima.

Pred kraj miks kola i miks generacija, a za kraj u ” Užičkom kolu” zajedno publika i učesnici.Predivna slika ljubavi, sreće i ljepote. Društvo je krenulo sa radom prije dvije godine, a okupila ih je Sanja Mitrić iz Gacka na veliku radost djece i njihovih roditelja, a uz pomoć rukovodstva opštine Berkovići i načelnika Nenada Abramovića.

Za kratko vrijeme, skromno, ali sa puno ljubavi i odricanja postaju najbrojnije udruženje u Berkovićima, gdje djeca imaju sužen izbor kada su sport i rekreacija u pitanju, a osim folklora tu su košarka, rukomet i džudo.

Dok su trajale pripreme za koncert pitali smo dječake šta im od sportova najviše nedostaje, a odgovor očekivan i iz prve, fudbal. Ali biće gotovo uglas govore vedrih i nasmijanih lica dječaci u narodnim nošnjama. Nemamo pravo da sumnjamo, a optimizam u njihovom glasu je garent da će se uskoro i fudbal igrati u ovom malom mjestu vrijednih i predanih ljudi. Puna srca odlazimo iz Berkovića iz male “Balon sale” pune osmjeha i veselja, u nek druga veća mjesta u Hercegovini, u neke moderne sale, u kojima je djece sve manje, a tribine prazne.

U kolu zajedno Galina i Ema sa majkom Brankom Radoš

 

Kroz Staru Hercegovinu

CATEGORIES
Share This