U Višegradu održano veče solo pjesme

U Višegradu održano veče solo pjesme

U Višegradu je održano veče solo pjesme, na kojem su nastupili studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u susret jubileju 30 godina od osnivanja ovog univerziteta.

U Kulturnom centru “Ivo Andrić” publici su se predstavili Maja Stanišić, student prve godine Odsjeka za solo pjevanje iz klase Klaudije Krkotić Stojanović, uz klavirsku pratnju Marije Mastilo.

Stanišićeva je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što je nastupila u ime Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Mastilova je navela da su na repertoaru bila djela velikih jugoslovenskih kompozitora Milana Rebande, Stanislava Biničkog, Petra Konjovića, Isidora Bajića i Josipa Hacea.

“Ovo je jedan u nizu koncerata koje organizujemo u susret jubileju 30 godina od osnivanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, istakla je Mastilova.

Veče solo pjesme održano je u organizaciji Narodne biblioteke “Ivo Andrić” i Kulturnog centra “Ivo Andrić”.

Direktor Narodne biblioteke “Ivo Andrić” Bojan Pecikoza ukazao je da višegradska publika nema često priliku da uživa u ovoj vrsti muzike.

“Zadovoljni smo što biblioteka kao jedan od stubova nosača kulturnih aktivnosti u Višegradu ima priliku da ugosti studente Muzičke akademije i na taj način upotpuni lepezu programa”, rekao je Pecikoza.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This