U trebinjskoj biblioteci predstavljena knjiga „Udahnuto djetinjstvo“ Snežane A. Topalović

U trebinjskoj biblioteci predstavljena knjiga „Udahnuto djetinjstvo“ Snežane A. Topalović

U Narodnoj biblioteci u Trebinju večeras je predstavljena knjiga „Udahnuto djetinjstvo“, autora Snežane A. Topalović iz Sarajeva, koja živi i stvara u Bijeljini.

Topalovićeva je rekla da zbirka priča „Udahnuto djetinjstvo“ govori o ljudima iz njene prošlosti, njoj bliskim, o njihovim sudbinama koje su, kako je rekla, vrlo često i tragične.

„Meni je posebno drago što sam u Trebinju. Hercegovinu nosim u duši. Prvi dio knjige su „Sjećanja, dok je drugi dio knjige „Neko novo vrijeme“. Takođe, poslije Bijeljine gdje živim i imam najviše „pratilaca“, odmah nakon toga je ovaj prostor istočne Hercegovine. Većina priča su autobiografske, a moje pisanje ima samo jedan cilj, da u ljudima probudi neku emociju“, kazala je Snežana A. Topalović.

„U drugom dijelu knjige su priče koje govore o nametnutim standardima, o tempu ovog vremena u kome živimo i jurimo za novcem, a usput zaboravljamo da se najvažnije stavri ne mogu kupiti“, rekla je Topalovićeva.Knjiga je izašla u izdanju zvorničke izdavačke kuće „ASoglas“.

Snežana Aleksić Topalović rođena je 1980. godine u Sarajevu. Živi i stvara u Bijeljini. Jedan je od osnivača Kluba – društvo poštovaoca umjetnosti, „DPU Planeta knjiga“ u tom gradu. „Udahnuto djetinjstvo“ je prva zbirka priča koju je objavila.

(Radiotrebinje)

CATEGORIES
Share This