U Šamcu promovisana knjiga “Satkana od ljubavi”

U Šamcu promovisana knjiga “Satkana od ljubavi”

U prepunoj sali hotelu “Plaža” u Šamcu održana je promocija treće knjige autorke Anđelke Milićević pod nazivom “Satkana od ljubavi”.Recezent knjige je Viola Rajačić profesor iz Brčkog, izdavač štamparija Grafid” Banjaluka i KK“Savovanje“ iz Šamca , a kniga je izdata u tiražu od 200 primjeraka.

„Zbirka pjesama „Satkana od ljubavi“ sastoji se od šest dijelova, Iseli se selo moje, Srce kuca sve tiše i tiše, Noćas sam te sanjala Budimo ljudi, Srećom se ne hvali, Mačiji svijet i Mudre misli. Tematski bi sve pjesme mogli podijeliti na misaone i ljubavne“, kaže recezent Viola Rajačić.

Ona je dodala da je autorka u ovoj knjizi opisala sve ženske osobine od provokativne žene koja je doterana koja provocira muškarce, pa do nježne žene majke i ćerke, cijela paleta osjećanja koja se od žene danas traže i koje svi mi žene možemo prepoznati u njenoj poezji.

„Autorka je rekla sve ono što drugi misle, a ne smiju d akažu, da su ljudi zasvidni i ljubomorni i ne vole d ačuju istinu. Spremna je u kljizi da prizna da je pravila greške i koje su Što je više čitate ne znate dali je to vaša ili njena misao. Ovakvu zbirku svako će poželjeti u svojoj biblioteci“, kaže Rajačićeva.

Autorka knjige Anđelka Milićević kaža da su u ovoj knjizi zastpljene razne teme ljubav, novi odnosi među ljudima, svom gradu, svom ocu, pjemsu o mačkama i kroz mačiji svijet poslala poruku ljudima i nešto novo jednu dječiju pjesmu „Dragan i Ana“ za koju se nada da će pjesma pronaći svoje mjesto u školskim klupama.

„U knjizi je 60 pjesama i 90 mudrih izreka,a inspiracija mi je bila ovo novo vrijeme u kome nema više ljubavi, prijateljstva. Inspiracija je moja duša,“kaže Milićevićeva dodajući da je razlika između prve dvije knjige i ove je treće, razlika u kvalitetu, jer je radils sa mnogo stručnijim osobama.
Milićevićeva je objavila dvije samostalne zbirke poezije „Glas moje duše“ i „Dajem sebi za pravo“ i danas treću knjigu „Satkana od ljubavi“.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This