U Banskom dvoru otvoren “Intajm džez fest”

U Banskom dvoru otvoren “Intajm džez fest”

Koncertom “Beogradskog džez kvarteta” u Koncertnoj dvorani Banskog dvora otvoren je Četvrti festival džez muzike “Intajm džez fest”.

Publika je uživala u kultnim džez standardima, ali i autorskim kompozicijama ovog kvarteta, kojeg čine vrhunski muzičari Ivan Ilić na klaviru, Ljubiša Paunić na saksofonu, David Gegić kontrabas i Miodrag Maljoković bubnjevi.

Maljoković je rekao da im je drago da su u Banjaluci, gdje uvek osjete gostoprimstvo, a onda se trude da uzvrate onako kako najbolje znaju – muzikom.

– Moram da pohvalim odličnu organizaciju Banskog dvora – Kulturnog centra, jer da nema ljudi koji žele da ovo stvarno uspije, i to rade svim srcem, onda od ovoga ne bi bilo ništa – rekao je Maljoković.

Dodaje da je ovom ansamblu pripala velika čast da otvore ovaj festival.

“Intajm džez fest” konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, saopšteno je iz Kulturnog centra Banskog dvora.

Večeras je na programu koncert “Džez trio” kojeg čine Per Matisen (bas), Adis Sirbubalo (klavir) i Amar Češljar (bubnjevi).

SI

CATEGORIES
Share This