„Tačka na ljubičastu“ Dragice Ivanović – nagrada i promocija zbirke u Srbiji

„Tačka na ljubičastu“ Dragice Ivanović – nagrada i promocija zbirke u Srbiji

Nakon promocije zbirke poezije „Tačka na ljubičastu“ naše pjesnikinje Dragice Ivanović iz Gacka koja je bila 15og jula u okviru „Kulturno sportskog ljeta Gacko“ promocija istoimene knjige upriličena je i u Srbiji. Ovom prilikom u organizaciji Izdavačke radionice Kordun i Književnog Esnafa Beograd. Promocija je zbog postojećih mjera uzrokovanih specifičnom epidemiološkom situacijom održana na „Sekinom Salašu“ pokraj Pančeva što je samo doprinijelo da utisak bude potpun.

Veče pod nazivom Midarovo veče-Ilija i prijatelji je započelo promocijom knjige pjesama o kojoj je kao i o njenom autoru govorio je gospodin Ilija Šaula, koji je istakao da osim poetskog Dragica ima izuzetnu sposobnosti da i u proznom pisanju donese, približi, predjele, ljude, običaje, a nadasve svoju Hercegovinu. Jako su zapažene njene priče, „Cicvara sa Klinja“ „Gacko postojbina vila kolijevka zmaja“, „Katuni ispod Volujaka“ i druge koje su imale u digitalnoj formi i po nekoliko hiljada pregleda u okviru 24h. Dragica se predstavila sa nekoliko svojih pjesama i crtica iz svog života. Posle promocije usledila je dodela priznanja i nagrada pojedincima koji su se najviše istakli i svojim radom doprineli razvoju Književne radionice Kordun.

Tako je zbirki „Tačka na ljubičastu“ naše pjesnikinje između ostalih dodijeljena nagrada za najbolje zbirku poezije u izdavaštvu Korduna i književnog Esnafa Beograd.

U prijatnoj atmosferi salaškog ambijenta uz so, hljeb i rakijicu dobrodošlice, salašku večeru uz tamburaše, sve u slavu poezije i pisane riječi može se s’ pravom reći da je to bilo jako uspješno veče.

Osim ovog priznanja pjesma „Ona je noć“ iz istoimene zbirke je nagrađena priznanjem Balkanske pjesničke unije iz Sarajeva za kvalitet pjesničke kreacije.
Uspješan niz promocija se nastavlja, u oktobru su planirane u Nevesinju i u Nikšiću.

Radio Gacko

CATEGORIES
Share This