Srpski film „Ovuda će proći put“ 23. marta na festivalu u Parizu

Srpski film „Ovuda će proći put“ 23. marta na festivalu u Parizu

Film „Ovuda će proći put“ rediteljke Nine Ognjanović, biće prikazan 23. marta na festivalu autorskog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma „Evropa oko Evrope“ u Parizu, saopštili su danas producenti.

Projekcija debitantskog ostvarenja Nine Ognjanović biće održana u okviru selekcije „Thema“, van takmičarskog programa, nakon koje će biti održan razgovor sa autorkom, kaže se u saopštenju.

Selekcija predstavlja autorske i art haus filmove nastale u produkciji u nekoj od zemalja članica Savjeta Evrope, a fokusu festivala su afirmisani autori ali i mlade nade evropskog filma.

Svjetska premijera filma bila je u januaru na festivalu Slemdens u Sjedinjenim Državama, gdje je „Ovuda će proći put“ dobio nagradu publike i specijalno priznanje žirija za najbolji igrani film, a potom je stigla i nagrada publike za najbolji evropski film na nedavnom FEST-u.

Kako je najavljeno, film čija je radnja smještena u odsječeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput, biće na jesen u bioskopima u Srbiji.

Uloge tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

„Ovuda će proći put“ podržali su Ministarstvo kulture Srbije i Filmski centar Srbije, a producent je Pointles films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umjetnosti i Radio Televizija Srbije.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This