“Srcem za djecu Orahovca”

“Srcem za djecu Orahovca”

U Šamcu je sinoć održan humanitarni koncert “Srcem za djecu Orahovca” na kojem je prikupljeno 1.500 KM za mališane ove opštine na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Kluba istoričara “Posavina”, Maja Vidović, rekla je da je ovaj klub inicijator koncerta i izrazila zadovoljstvo što su imali priliku da prikupe novac i pomognu djeci u novogodišnjim i božićnim praznicima.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, koji je u Srpskoj pokretač humanitarnih akcija za pomoć Srbima na Kosmetu, kao gost je prisustvovao koncertu i rekao da je mnogo puta bio u Orahovcu i da djeca tamo žive teško.

Prema njegovim riječima, djeca u Orahovcu imaju do 300 metara kretanja, koliko je dugačka ulica gdje živi oko 150 Srba, gdje imaju ambulantu i školu.

Arlov je još jednom pozvao sve građane Srpske da pomognu do kraja godine da bude završena izgradnja Dnevnog centra “Podrži me 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

Organizatori koncerta, koji je održan u prepunoj Kino dvorani u Šamcu, je šamački Klub istoričara “Posavina”, Centar za kulturu, Srpska pravoslavna crkva, Omladinska organizacija, Udruženje žena “Brvnik”, Crveni krst, hor “Jeruvimi”, štamparija “Grafiko” i drugi.

U programu su učestvovali kulturno-umjetnička društva “Šamac” iz Šamca i “Posavina” iz Crkvine, SPKD “Prosvjeta” iz Obudovca, Udruženje žena “Ivanin zlatni vez”, Plesni klub “Princes”, Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama, Jovana Milojević i recitatori.

SI

CATEGORIES
Share This