Širom svijeta zaradio skoro tri miliona dolara: Film “Toma” obara rekorde gledanosti i u BiH i u Hrvatskoj

Širom svijeta zaradio skoro tri miliona dolara: Film “Toma” obara rekorde gledanosti i u BiH i u Hrvatskoj

Film “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića, obara rekorde gledanosti i u Bosni i Hercegovini.

Prema IMDb, film je na “Box Officeu” širom svijeta zaradio skoro tri miliona dolara, što je više od bilo kojeg drugog ostvarenja iz regiona u posljednjih nekoliko godina, prenosi Klix.ba.

Film je u BiH premijerno prikazan na ovogodišnjem izdanju Sarajevo film festivala, nakon čega su glumci i prisutna ekipa koja je radila na filmu nagrađeni višeminutnim aplauzom i gromoglasnim ovacijama.

Nakon premijere, u prvoj nedjelji prikazivanja film je u BiH oborio rekord ove godine sa 40.877 pregleda i 112.900 evra bruto dobiti.

Film je 23. septembra 2021. godine distribuirao Oskar film iz Banjaluke u 41 bioskop širom zemlje.

Poređenja radi, kako navodi Klix deveti nastavak franšize “Fast & Furious”, koji je ostvario drugi najveći prihod u prvoj nedjelji prikazivanja (17 – 23. jun 2021.) imao je 10.537 pregleda i 36.294 evra dobiti.

“Toma” je ostvario izuzetan uspjeh i u Hrvatskoj, a u prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je više od osam hiljada ljudi, čime je s trona srušio “Paradu”, film iz 2011. godine koji je držao rekord najgledanijeg srpskog filma u hrvatskim bioskopima.

U Srbiji “Toma” je imao još veći uspjeh sa 91.042 gledalaca i približno 340.560 evra u prvoj sedmici prikazivanja od 16. do 22. septembra.

SI

CATEGORIES
Share This