„Samo se sjeti sebe i sve će ostalo doći.” U Bileći promovisana knjiga Milana Bovana

„Samo se sjeti sebe i sve će ostalo doći.” U Bileći promovisana knjiga Milana Bovana

U organizaciji SPKD „Prosvjeta” Bileća sinoć je promovisana knjiga „Priče u kojima ćeš pronaći ono što nisi ni znao da si zaboravio” autora Milana Bovana.

„Ovom knjigom želim da ljudima vratim neka sjećanja za koja nisu znali da su ih zaboravili, da Hercegovcima vratim sjećanje na njihove đedove, da vratim mit koji ne smijemo izgubiti, jer mit je naš korijen, a nijedna biljka ne može da raste bez korjena”, izjavio je autor.


Ističući značaj jezika, kojima su govorili naši đedovi Hercegovci, i koristeći riječi koje imaju značajnu vrijednost i težinu, pobudio je emocije kod Bilećana i nakratko ih vratio u period, kada je priča đeda bila daleko iznad svih ostalih priča.
Ova knjiga, koja je privukla interesovanje mnogih Hercegovaca nastala je uz pomoć onih, koji su shvatili njenu pravu vrijednost i koji su jedva čekali da ona ugleda svjetlost dana. Tako se i ovom prilikom istakla zahvalnost sponzorima: d.o.o. NO-MI, HET, GUGI KOMERC- Branislav Savić, Aleksandar Hangimana, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji promocija.

Promociju je pjesmom upotpunila ženska pjevačka grupa Udruženja guslara „Vojvoda Gligor Milićević.”
Takođe je bitno napomenuti da će sva sredstva prikupljena od prodaje knjiga biti uplaćena za obnovu Hrama Presvete Trojice u Mostaru.

ISTOK

CATEGORIES
Share This