Prvu predstavu na sceni “Boris Komnenić” odigrao njegov prijatelj Boško Puletić

Prvu predstavu na sceni “Boris Komnenić” odigrao njegov prijatelj Boško Puletić

Prvu predstavu na novoustanovljenoj sceni “Boris Komnenić” u Domu kulture “Jevto Dedijer” u Bileći večeras je pred hercegovačkom publikom odigrao Boško Puletić, izvođenjem monodrame “Vojvoda Živojin Mišić”.

Puletić, koji je dugogodišnji prijatelj pokojnog glumca Borisa Komnenića, rekao je Srni pred početak predstave da se osjeća veoma uzbuđeno što ima čast da prvi izvede predstavu na sceni nazvanoj po njegovom prijatelju, velikom umjetniku Borisu Komneniću i da će to zapamtiti za cijeli život.

– Boris je prije svega bio veliki i dobar čovek, a tek onda veliki umetnik. Sve što smo mi ostali morali da naučimo, njemu je Bog dao odmah – istakao je Puletić.

On je naglasio da je Komnenić često pričao o Hercegovini, koju je volio.

– Pitao sam ga prošle godine – gde si bio ljetos? On je odgovorio – u Hercegovini, ali nisam išao jer je tamo divna priroda, već zato što su tamo svi gospoda – rekao je Puletić, prisjećajući se jednog od razgovora sa prerano preminulim prijateljem.

Puletić je naveo da je monodrama “Vojvoda Živojin Mišić” o posljednjih pet sati života velikog vojvode, koji se pred smrt sjeća svega i to priča svom prijatelju.

Predstava je na stalnom repertoaru Pozorišta “Slavija” u Beogradu, za koje Puletić igra.

Tom predstavom završava se dvodnevni omaž posvećen glumcu Borisu Komneniću, koji je porijeklom iz Bileće, gdje su sinoć otvoreni i legat i izložba fotografija iz njegovog života i stvaralaštva.

Događaj je organizovao Zavičajni klub “Osvit” iz Bileće.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This