Preporuka: Filmovi iz 2022. koji su prošli “ispod radara”…

Preporuka: Filmovi iz 2022. koji su prošli “ispod radara”…

Za razliku od prethodne dvije pandemijske godine, za 2022. se može reći da je ipak ponudila više filmskih ostvarenja, među kojima se mogu probrati ona kvalitetna.

 

Pored standardnih lista najboljih i najgorih filmova, ovog puta donosimo listu dobrih filmova koji su prošli ispod radara, a koji bi mogli da budu vrijedni vaše pažnje.

The Forgiven

Ako ostavimo po strani sve društvene implikacije prije gledanja filma, on može da bude i te kako zanimljivo i primamljivo ostvarenje, koje odmah privuče vašu pažnju i drži je do kraja.

Bračni par na putu do luksuzne i prilično ekscentrične žurke slučajno pregazi mladića, što pokušavaju da sakriju po svaku cijenu. Međutim, sve tajne isplivaju na površinu prije ili kasnije.

Veliki dio privlačnosti filma dolazi od odlične glumačke ekipe koju čine Ralph Fiennes, Jessica Chastain, Matt Smith, Abbey Lee, Alex Jennings i drugi.

Confess, Fletch

Prethodna adaptacija romana Gregorya McDonalda objavljena je kada je Jon Hamm, glavni glumac, imao tek 14 godina, što pokazuje da je u pitanju referenca koju će razumjeti samo stariji gledaoci i ljubitelji Chevya Chasea.

Ono što je dobro sa novim filmom je što je prilagodljiv za širu gledalačku publiku, nema preglumatanja i prevelikog naglašavanja pojedinih scena, već Hamm plovi kroz sve njih bez problema.

Dobro obratite pažnju i na sporedne uloge, od kojih se ne zna koja je bolja.

Anais in Love

Ljubitelji francuskih filmova znaju da oni često obrađuju teme neobičnih i neuzvraćenih ljubavi, životnih kriza i preispitivanja, ali na jedan simpatičan i uglavnom humorističan način.

Ovaj film donosi baš to, sa glavnom junakinjom koja se zaljubljuje u ženu svog ljubavnika, a sve dok pokušava da pronađe svoj pravi glas i svoj pravi put na ovom svijetu. Prelijepi kadrovi se podrazumijevaju.

Athena

Teška tema ubistva mladića tokom pobuna u jednom francuskom stambenom kompleksu obrađena je kroz odlične duge kadrove, uvjerljivu glumu i skoro pa opipljivu tenziju između alžirske i crnačke zajednice sa jedne i policijskih jedinica sa druge strane.

Film je i te kako aktuelan u svijetu svih dešavanja širom svijeta u protekloj godini, već ima veliku dozu univerzalnog čije posljedice su nemjerljive u uvijek ih treba isticati u filmovima.

Lamborghini: The Man Behind the Legend

Iako su kritičari poprilično napljuvali ovaj film, ipak mu treba dati šansu zbog atmosfere i nostalgičnog evociranja vremena kada se sve vrtilo oko brzine i rivalstva u svijetu automobilizma.

Film traje 97 minuta, što je taman toliko koliko treba da prenese jednu zabavnu i dinamičnu biografsku priču i, bez obzira koliko na trenutke može da djeluje neubjedljivo, ono najvažnije je da zanemarite istorijsku tačnost i sve će vam biti mnogo interesantnije.

The Guardian

CATEGORIES
Share This