„Pisma iz Srbije“ objavljena u Rusiji

„Pisma iz Srbije“ objavljena u Rusiji

“Pisma iz Srbije” dobila su dvije najznačajnije književne nagrade iz oblasti satire – “Radoje Domanović” koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije i “Tipar” na Jugoslovenskim danima humora i satire u Pljevljima

Poznati epistolarni roman „Pisma iz Srbije“ satiričara Bojana LJubenovića prvog dana 2022. godine objavljen je u Rusiji, saopštila je izdavačka kuća „Gusjenica“ iz sibirskog grada Tomska.

LJubenovićevu knjigu preveo je Mihail Serdjuk, a ilustrovala Marina Petrova.

„Pisma iz Srbije“ objavila je beogradska Izdavačka kuća „Laguna“ i do sada su na našem podneblju doživjela osam izdanja, što ih čini jednom od najčitanijih satiričnih knjiga kod nas u posljednjih nekoliko decenija, saopštio je Beogradski aforističarski krug.

LJubenović kaže da je veoma srećan što je njegova knjiga prevedena na tako veliki jezik kao što je ruski.

– Vjerujem da će tamošnja čitalačka publika razumjeti moj humor i situaciju na Balkanu, jer nas veže vrlo slična politička i društvena istorija. Moj izmišljeni stranac kojeg sam „doveo“ u Srbiju, vrlo lako bi sutra mogao da zaluta i u Rusiju i istovjetno se provede – kaže LJubenović.

„Pisma iz Srbije“ dobila su dvije najznačajnije književne nagrade iz oblasti satire – „Radoje Domanović“ koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije i „Tipar“ na Jugoslovenskim danima humora i satire u Pljevljima.

IN4S

CATEGORIES
Share This