Penelope Kruz nakon premijere novog Almodovarovog filma: Osjećam se kao najsrećnija djevojka na svijetu

Penelope Kruz nakon premijere novog Almodovarovog filma: Osjećam se kao najsrećnija djevojka na svijetu

Poznata glumica Penelope Kruz izjavila je poslije premijere najnovijeg filma Pedra Almodovara “Paralelne majke” (“Madres paralelas”), kojim je otvoren 78. Venecijanski filmski festival, da se osjeća kao najsrećnija djevojka na svijetu zbog toga što sa ovim španskim rediteljem sarađuje već dugi niz godina.

Prema njenim riječima, Almodovar ju je i inspirisao da upiše glumačku školu.

– Poslije dvije godine pozvao me je za ulogu za koju sam bila previše mlada, ali mi je rekao da će napisati jednu posebno za mene – rekla je Kruz sinoć u Veneciji.

Njena prva uloga u njegovom opusu je bila u filmu “Živo meso” (1997), a potom su uslijedile i uloge u ostvarenjima ”Sve o mojoj majci“, “Volver“, “Slomljeni zagrljaji”, ”Slučajni ljubavnici“, ”Džulijeta” i ”Bol i slava”.

U ovom Almodovarovom ostvarenju, u kojem se on vraća temama ženskog univerzuma i majčinstva, Kruz glumi četrdesetogodišnju Janis koja je odlučna da svoju kćerku odgaja kao samohrana majka, baš kao što su to prije nje činile njena majka i baka. Ona u porodilištu sreće adolescentkinju Anu koja na sličan način želi da sve radi sama, a nekoliko mjeseci kasnije, biološki test pokazuje koliko su njih dve zapravo povezane”.

Almodovar je potvrdio da obožava Kruz kao glumicu, kao i da se njih dvoje međusobno razumeju i govore istim jezikom.

– Ja sam veoma zahtjevan reditelj i ona mi daje sve što tražim od nje. Veoma je lijepa, takva je i na filmu, ali istovremeno je i povjerljiva – otkrio je Almodovar.

Film “Paralelne majke” će se sa još 20 ostvarenja takmičiti u glavnom programu za prestižnog Zlatnog lava.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This