Ovako su naši čuveni glumci sinhronizovali crtane filmove (VIDEO)

Ovako su naši čuveni glumci sinhronizovali crtane filmove (VIDEO)

Uz klasične crtane filmove poput Duška Dugouška ili Mornara Popaja su odrasle generacije. Navikli smo se na glasove koji su pozamljivali najveći glumci tadašnje Jugoslavije, ali da li znate kako je izgledalo sinhronizovanje ovih crtanih filmova?

Replike poput “Šefe, koji ti je vrag”, “Ludo burazeru, ludooo”, “Grešiš, ovaj, grešiš silno sinko” i “Mornar sam Popaj ja” su postale poznate širom zemlje. Izgovarali su ih Nikola Simić, Mića Tatić, Ljubiša Bačić, Vera Čukić, Nada Blam i Đuza Stojiljković.

Na srpskom je prvo progovorio Mornar Popaj, a zatim i Duško, Patak Dača, Miki i Mini, zatim Štrumpfovi, Nindža Kornjače, Transformersi, a sada i Diznijevi junaci, piše Objektiv.

Nažalost, većina arhivskih snimaka ovih crtaća je izgorela u požaru tokom petooktobarskih protesta. Od zaborava su ih sačuvale kasete koji su roditelji nasnimavali djeci koja su milion puta željela da gledaju isti crtani film.

Nikola Simić je bio Duško Dugouško, i sve nas oduševio rečenicom “Šefe, koji ti je vrag?”. Velikodušno je pozajmio glas i Šilji, Mikiju Mausu i Gargamelu. Ljubiša Bačić je davao glas Sofroniju, Badži iz crtanog filma “Mornar popaj”, ali je i igrao i strumpfa Njupadžiju. Đuza Stojiljković je bio čuveni Patak Dača, ali i Rafael iz crtanog filma “Nindža Kornjače”.

Genijalni Mića Tatić je bio bik Ferdinad, Pera Djetlić, Veliki Štrumpf, Paja Patak, Tarzan i brzi Gonzales. Nada Blam je podarila glas Popajevoj dragoj Olivi, Ejpril O’Nil (Nindža Kornjače), ali i kasnije brzom Gonzalesu i Skvajropu iz “Transformersa”. Boda Ninković je davao glas Velikom Štrumpfu i Šilji. Sjajna Dobrila Matić je igrala brojne likove iz “Štrumpfova ” i “Snorkijevca”, ali će ostati upamćena po rečenici “Nepravda, pa to ti je”, koju je izgovarala igrajući Kalimera.

(srpska info)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS