“On je istinska legenda” Tarantino otkrio koga smatra najboljim glumcem svih vremena

“On je istinska legenda” Tarantino otkrio koga smatra najboljim glumcem svih vremena

Ikona filma i stila, Kventin Tarantino vjerovatno je najuticajniji reditelj 21. vijeka. Njegova vladavina u svjetskoj kinematografiji počela je početkom 1990-ih i traje do danas. Za to vrijeme, dao je šansu i radio sa mnogim uspješnim, velikim ali i zaboravljenim glumcima.

Za 30 godina karijere, radio je sa nekim od najhvaljenijih glumaca u industriji, uključujući Leonarda Di Kaprija, Džona Travoltu, Semjuela L. Džeksona, Breda Pita i Umu Turman, ali svojevremenu veliku pažnju medija je privukla eklektična postava njegovog filma Džeki Braun iz 1997. godine. Da podsjetimo, u filmu su se pojavili Pam Grir, Robert Forester, Semjuel L Džekson, Majkl Kiton, Kris Taker i Robert De Niro.

Džeki Braun je Tarantinovo remek djelo u kom svaki lik je specifičan na potpuno svoj način i svakom liku je dozvolio da prodiše. Pem Grir je glumila naslovnu stjuardesu koja manipuliše, bori se i nadmudruje sa raznom ekipom smutljivaca i negativaca. Ipak, i pored niza likova, Tarantino je izdvojio jednog. U pitanju je Robert de Niro koji je odglumio lik Luisa Gare.

PROČITAJTE JOŠ

– On zaslužuje svoju reputaciju vjerovatno najvećeg glumca svoje generacije. Mislim da je on najbolji glumac na svijetu. Nikada nisam vidio glumca tako potpuno zaokupljenog likom. On prosto živi tog lika i radi na njemu iz minuta u minut – rekao je Tarantino u jednom od intervjua.

Možda ipak poznatiji po radu sa Martinom Skorsezeom na filmovima Taksista, Pobesneli Bik i Mean Streets, izvođenje Roberta De Nira u Džeki Braunu Kventina Tarantina svrstava se među najbolje u njegovoj sjajnoj karijeri.

Na pitanje da li mu je ostala želja da sarađuje sa nekim glumcima za koje smatra da su veličanstveni u svom poslu, Tarantino je ko iz topa odgovorio – Šon Pen i Nikolas Kejdž. Pena najviše cijeni u filmu Karlitov put i smatra da ima “čistu harizmu seksualnog nasilja”. Za Nikolasa Kejdža smatra da je jedinstven i da nikad nije vidio čovjeka koji je toliko puta loše odabrao uloge i opet uspio da dođe do prilike da se dokaže, piše CITYEXPERT.

Tarantino je najavio kako će snimiti još jedan, deseti film, nakon kog će otići u penziju i neće više snimati. Ostaje samo da vidimo da li će se u njemu naći mesta za Šona Pena ili Nikolasa Kejdža, ili će možda riješiti da ponovo reprizira saradnju sa Robertom de Niro

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This