Nikola Tesla je bio ispred svog vremena (VIDEO)

Nikola Tesla je bio ispred svog vremena (VIDEO)

Nikola Tesla se smatra jednim od najinovativnijih, najgenijalnijih i najmisterioznijih ljudi koji su ikad živjeli na Zemlji. On je bio čovjek koji je definitivno bio ispred svog vremena te se može reći kako bez njega ne bismo imali većinu tehnologije kojom raspolažemo danas, smatra prof. dr Velimir Abramović, filozof i dugogodišnji istraživač lika i djela Nikole Tesle, gostujući u emisiji “Globalno” BN TV.

Ljudsku dušu Tesla je posmatrao kao elektromagnetni kompleks koji je u stvari pod internim vremenom organizovan etar koji danas zovemo elektromagnetski spektar, kaže Velimir Abramović, psiholog.

“Imamo atomsko molekulski dio čovjeka, to je tijelo i imamo elektromagnetski dio to je aura oko DNK, a oko toga elektromagnetsko polje. To je u stvari ono što zovemo domen duše. To direktno proizilazi iz Teslinih eksperimenata, ono što izlazi kao  zaključak”.

Tesla je poznat i po tome što je u intervjuu “Njujork tajmsu” 1942. rekao da je razgovarao sa tada pokojnim Markom Tvenom, ali i sa planetom Marsom.

“On je poslao jedan zrak na Mars… On je rekao da je to samo refleks njegovih zraka sa zemlje. Tada se pokrenula teorija da postoje živa bića na Marsu i mali zeleni ušli u mitologiju. On je rekao ja nisam razgovarao sa marsovcima nego sa planetom Mars”.

Koliko je Tesla bio ispred svog vremena govori i podatak da njegove ideje tek sada dolaze u punom kapacitetu, kaže Abramović.

“1900. objavio je članak ‘Najbolje proročanstvo ikad’… Zeroks mašina, faks mašine, sve do mobilnog telefona koji je moguće staviti u sako, bukvalno to piše i komunicirati slikom i zvukpm bilo gdje i to besplatno… Što mi danas imamo”.

Tesla je za pedeset godina svakodnevnog rada napravio 118 patenata i svaki počinje neku novu oblast elektrotehnike.

“Za njega je matematika bila ona koja proizvodi stvarnost i tako je Tesla uspio da uradi ono što je po mom mišljenju najvažnije od svega da rezonuje sa etrom.  I uspio je da u polju svog transformatora mijenja vremensku koordinaciju objekata, znači vremeplov. Te dvije stvari je Tesla uradio tehnološki ali je to ostalo neobjašnjeno, jer nije ostavio teoriju”.

Ipak ostaje nerazjašnjeno kako su Teslini dokumenti dospjeli u ruke Amerike, Engleske, Kanade, Rusije…

“Pošto su oni bili saveznici. Poslije konferencije na Jalti oni su podijelili Tajne oružja… Tačno je tu stalo”.

“Iako je bio lični prijatelj sa tri američka predsjednika on je političare sažaljevao, jer to što je on mogao da ponudi čovječanstvu to je moglo da harmonizuje ljude da se izbjegava rat kao rješenje nekakvih problema, da se to uradi preko svijesti, nauke, načina na koji bi svako dobio ono što mu treba”, zaključio je Abramović.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This