Nikita Mihalkov i Oliver Stoun dolaze u Beograd na Fest

Nikita Mihalkov i Oliver Stoun dolaze u Beograd na Fest

JubilarniI 50. Fest biće otvoren 25. februara filmom Stefana Arsenijevića “Strahinja Banović” koji je pobijedio na Karlovim Varima. Tom prilikom će se, pored Stefanove ekipe, na sceni Kombank dvorane naći Emir Kusturica i Miki Manojlović, dobitnici “Beogradskog pobednika” za doprinos svjetskom filmu, najavljuje, za “Novosti”, gradski sekretar za kulturu i predsjednik Odbora Festa Ivan Karl. Slogan prvog Festa 1971. godine bio je “Hrabri novi svet”, a ovaj 50. će biti “Novi hrabri svet”.

Mala igra riječi aludira i na novo vrijeme i nove okolnosti u kojima živimo. Planovi za jubilej su ambiciozni, a Karl ekskluzivno najavljuje i filmske velikane koji će, nadaju se, uveličati 50. Fest.

– Mnogo toga zavisi od globalne epidemijske situacije. U ovom trenutku mogu da kažem da je realan dolazak Nikite Mihalkova, na otvaranje ili zatvaranje festivala. Istovremeno, uputili smo poziv Oliveru Stounu koji je najavio odgovor posle novogodišnjih praznika kada bude preciznije mogao da planira svoje aktivnosti.

Ideja je da, kako je Novostima rekao Ivan Karl, ukoliko Stoun dođe, trojica velikih reditelja, Kusturica, Mihalkov i Stoun održe panel pred publikom i kamerama, na kome bi iznijeli svoje stavove i razmišljanja na razne teme, istoriju, geopolitiku, film.

Blic

CATEGORIES
Share This