Ni ove godine nema čuvenog Sajma knjiga

Ni ove godine nema čuvenog Sajma knjiga

Odbor Međunarodnog beogradskog Sajma knjiga konstatovao je zajedinički stav udruženja izdavača da nema uslova za održavanje ovogodišnje 65. manifestacije.

Odbor navodi da razumije stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji.

– Ovo napominjemo, jer ćemo svakako, kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovati Sajam knjiga – navodi se u saopštenju Odbora.

Istovremeno, Odbor Sajma knjiga navodi da su osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga učinili sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i regiona, sajam knjiga održi.

S tim u vezi Odbor navodi da je u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje manifestacije u oktobarskom terminu.

Taj prijedlog, iako prvobitno prihvaćen od izdavača, na kraju je promijenjen, pa je Sajam knjiga je na njihov zahtjev vraćen u oktobarski termin.

U saopštenju se podsjeća da su Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga bili spremni da se manifestacija održi i u postojećim epidemijskim uslovima, uz posjetu vakcinisanih i sa negativnim testom.

Takođe su bili spremni sa se obezbijedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga, kao vid podrške imunizaciji i uspjehu manifestacije i da dotira 50 odsto troška izlagačkog prostora.

SC

CATEGORIES
Share This