“Najljepše vaskršnje jaje” Proglašeni pobjednici 28. Likovnog konkursa (FOTO)

“Najljepše vaskršnje jaje” Proglašeni pobjednici 28. Likovnog konkursa (FOTO)

U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, Srpski kulturni centar (SKC)  je i ove godine organizovao konkurs za „Najljepše vaskršnje jaje“. Spoj tradicije i dječije radosti ni ovaj put nije izostao te je iz osnovnih škola, dječijeg obdaništa i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama stiglo oko 200 radova.

Nakon odluke stručne komisije, koja prema njihovim riječima nije bila nimalo laka, danas, 14. aprila, u Plavoj sali SKC, organizovano je uručenje nagrada za najbolje oslikana jaja, a nagrade je uručila šef Kabineta načelnika Tamara Evđić.

U kategoriji učenika osnovnih škola nagrađeni su: Matej Jović, učenik sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ Vranjak, Danijela Ilić, učenica drugog razreda OŠ „Sutjeska“ i Marija Savić, učenica trećeg razreda OŠ „Sutjeska“ Miloševac.

Iz dječijeg obdaništa pobjednici konkursa su : Anastasija Stojić, šest godina JPU „Naša Radost“, Dunja Bogdan, šest godina JPU „Naša Radost“ i Teodora Đukić, tri godine JPU „Naša Radost“.

Nagrađeni iz Dnevnog centra „Sunce Obervalis“ su: Žana Živković, Snježana Jarakula i Anđela Stavrić.

Za najbolju ideju u šaranju jaja nagrađeni su učenici produženog boravka  OŠ „Sutjeska“, za rad „Čarobno selo“. Pobjednik u tradicionalnom načinu šaranja jaja je Aleksandar Lukić, učenik drugog razreda OŠ „Sveti Sava“.

Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“, takođe, svake godine nagrađuje najvjernije čitatelje. Ove godine sa odjeljenja za odrasle nagrada je pripala Dušku Bogdanoviću, koji je od 2018. godine pročitao 240 knjiga. Sa odjeljenja za djecu nagrađena  je Danijela Ravnjak.

Priređen je i bogat program u izvođenju učenika  područne OŠ „Sutjeska“ iz Mjesne zajednice Modriča 5, koji su prikazali na koji se način dočekuje i proslavlja Vaskrs.

– Vaskrs je praznik kome se djeca najviše raduju, a to su i dokazali po broju eksponata koji su nam pristigli. Dječija kreativnost je bezgranična , tako da smo imali zaista raznolike motive, počev od dekupaža, šaranja voskom, travkama, bojicama i drugim vrstama tehnike – rekao je animator kulture u SKC Ozren Savičić.

A.E.

CATEGORIES
Share This