Na Đurđevdanskom festivalu 18 kompozicija: Prvu nagradu za interpretaciju podijelile Jana Sokolova i Eva Brumen Košar

Na Đurđevdanskom festivalu 18 kompozicija: Prvu nagradu za interpretaciju podijelile Jana Sokolova i Eva Brumen Košar

Prvu nagradu za interpretaciju, prema ocjeni žirija banjalučkog Đurđevdanskog festivala, podijelile su sinoć Jana Sokolova iz Rusije i Eva Brumen Košar iz Slovenije, dok je nagradu publike osvojila Maša Gašić iz Prijedora.

Drugu nagradu za interpretaciju dijele Darina Tumaševiča iz Letonije i Maša Gašić, a treću Ivana Lazendić iz Mrkonjić Grada i Uroš Botunjac iz Srbije.

Prva nagrada za kompoziju pripala je kompozitorki Ana Zrilić za “Kišnu rapsodiju”, koju su otpjevale Marija Damjanović, Lana Nikodinović i Ana Dojčinović iz Banjaluke.

Drugu nagradu za kompoziciju dobio je kompozitor Đorđe Jovančić za “Kabare pravilnog govora”, koju je izvodila Maša Gašić iz Prijedora.

Treću nagradu za kompoziciju osvojili su Ana Joldžić i Mirko Kesić za kompoziciju “Moja pjesma”, koju je izvodila Ana Joldžić.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Dejan Božović za pjesmu “Korak za let”, koju je izvela Anđela Stijepović iz Crne Gore.

Nagradu za najbolji tekst dobila je Daliborka Carević Deverny za pjesmu “Vjerujem”, koju je izvodila Mia Ištvanić iz Hrvatske.

Žiri je odlučivao između 18 kompozicija, koje su premijerno u Banjaluci izvela 24 izvođača iz Letonije, Rusije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i BiH.

Uručenjem nagrada sinoć je završen ovogodišnji 28. međunarodni Đurđevdanski festival dječije pjesme.

Izvor: Srpskainfo

CATEGORIES
Share This