Modriča: Održana promocija knjige „Ćirilicom pišem“, autorke Željke Mlađenović.

Modriča: Održana promocija knjige „Ćirilicom pišem“, autorke Željke Mlađenović.

U organizaciji Srpskog kulturnog centra, sinoć je u foajeu održana promocija knjige „Ćirilicom pišem“, autorke Željke Mlađenović.
Knjiga predstavlja svojevrsni priručnik o tome kakvu brigu treba posvetiti maternjem jeziku i pismu. Sastoji se iz tri važna dijela: prvi dio je istorijski, drugi predstavlja ćirilicu kroz istoriju, odnosno način na koji je ćirilica ponižavana, poništavana i ponovo vraćena među srpski narod, a treći dio se odnosi na očuvanje našeg pisma.
Mlađenovićeva je istakla da je u okviru ove knjige željela da spoji tradicionalno vrijeme sa modernim, kada ćirilica prolazi kroz težak period i to najviše zbog uticaja društvenih mreža koje primat daju latinici.
O knjizi su osim autora govorili profesori srpskog jezika i književnosti Milena Drpa i Nataša Đorđić, te istoričar Dimitrije Živanović.
Željka Mlađenović rođena je 9. novembra 1995. godine u Bijeljini. Radila je kao lektor na Radio – televiziji BN.Trenutno radi kao nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bijeljini. Piše radove iz oblasti književnosti i jezika. Član je SPKD “Prosvjeta” u Bijeljini.
Radio Modriča
CATEGORIES
Share This