Miloš Biković: Od prvog velikog honorara majci sam kupio krznenu kapu, a potom i stan

Miloš Biković: Od prvog velikog honorara majci sam kupio krznenu kapu, a potom i stan

Miloš Biković važi za jednog od najpopularnijih glumaca srpske kinematografije čija je slava prešla granice naše zemlje. U Rusiji odavno uživa status megazvezde, a karijeru je započeo u seriji “Stižu dolari”, a mislilo se da je najveću popularnost dostigao glumeći u filmu “Montevideo, Bog te video”. Međutim, uloga Petra Maraša u “Južnom vetru” izbacila ga je u orbitu.

”Balkan je i dalje bure baruta. Niko više ne ratuje, ali je situacija veoma jasna. U hrvatskim gradovima i dalje je zabranjeno koristiti ćirilicu, i dalje se razbijaju automobili sa srpskim tablicama. Na Kosovu, Albanci uništavaju srpske proizvode, a u Makedoniji su se sukobi preselili u parlament. U Podgorici su ljudi čak izašli na ulice, nakon što je usvojen zakon o  SPC. Država hoće da otme nasleđa Srpske pravoslavne crkve jer ne može da je kontroliše. Žele da naprave svoju crnogorsku crkvu, i da stvore svoj narod iako se prije 10 godina većina Crnogoraca deklarisala kao Srbi. Promijenili su pismo, religiju, a sad su napravili i crkvu”, ispričao je Biković za ruske medije.

Po prvi put naširoko je govorio o svom odnosu s porodicom, ali je otkrio i u kojim se to situacijama obraća svom bratu monahu za savjet. Miloš je otkrio i da je od prvog velikog honorara kupio stan svojoj mami.

– Moj brat je otišao u manastir kada je imao 22 godine, a studirao je s potomcima ruskih emigranata koji su došli u Srbiju nakon Oktobarske revolucije. Važno mi je da kažem da s njim pričam kao sa bratom, ali se uvijek sjetim da je on ipak monah koji je svoj život posvetio Bogu. Ponekad, u razgovoru poželim da mu protivurječim, ali umjesto toga, uvijek mu kažem: “Razmisliću o tvojim riječima” – ispričao je Miloš i objasnio zbog čega se njegov brat odlučio da život provede u manastiru.

– Objasnio mi je da nikada nije osjetio takvu punoću života i da ju je pronašao jedino u dodiru sa Bogom – kaže glumac i dodaje:

– Kada je moja slava premašila sve ono što sam očekivao, sjećam se da mi je brat rekao: “Sada više nisi bitan samo ti. Sada si postao simbol.” On je na neki način počeo da mi se divi, iako ja to nikada nisam očekivao jer je to neobično za jednog monaha. On dobro zna koliko i kada se ja lomim i sumnjam u sebe – ispričao je Biković za rusko izdanje magazina “Esquire” i dodao da je njegova majka imala drugačiji pristup.

– Njoj moj uspijeh nije mnogo važan. Vjerovala je da ću postati glumac, ali me nije pretjerano hrabrila u tome. Kada je moja karijera počela da ide uzlaznom linijom, ona me je podržala – priča Biković i otkriva šta je majci kupio od prvog velikog honorara.

– Stan u Beogradu, a prije toga sam joj iz Rusije donio krznenu kapu, koja joj se mnogo dopala. Njoj pokloni nisu toliko važni. Odrastao sam na Karaburmi, a često smo se selili jer nismo imali svoj stan. Moja porodica je nekada bila veoma bogata, a nakon Drugog svjetskog rata zbog nacionalizacije smo sve izgubili. Tata je bio direktor velike austrijske firme i zarađivao je dosta novca, ali ja nisam osjetio taj lagodan život. Moj brat jeste – rekao je glumac i objasnio da ga prve uspomene na djetinjstvo podsjećaju na ratove, inflaciju i prazne rafove u prodavnicama.

Borba

CATEGORIES
Share This

COMMENTS