Kolege i publika ispratili Bodu Ninkovića u penziju

Kolege i publika ispratili Bodu Ninkovića u penziju

BEOGRAD – Kolege glumci i publika sinoć su ispratili glumca Slobodana Bodu Ninkovića u penziju, nakon izvođenja predstave “Kad su cvetale tikve” reditelja Bobana Skerlića na Velikoj sceni “Olivera i Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta.

Predstava je ispraćena burnim aplauzom, a Ninković je na sceni dočekan uz stojeće ovacije i publiku koja je iznova uzvikivala njegovo ime. Ninković je na sceni izjavio da je BDP jedno od njegova tri glavna pozorišta (druga dva su Jugoslovensko dramsko pozorište i Narodno pozorište), kao i da je neke od svojih prvih predstava odigrao upravo u u njemu.

“Dešifrovao sam BDP – Beogradsko dramsko pozorište, ali ja ga čitam kao “Bodino drugo poluvreme” “, rekao je Ninković na sceni i svojim rječima nasmijao publiku. Direktor Beogradskog dramskog pozorišta, reditelj Jug Radivojević poklonio je Ninkoviću sat sa ugraviranim imenom ove institucije i godinom njegovog odlaska u penziju, kao i veliki Ninkovićev portret crtan grafitnom olovkom, rad umetnika Lazara Ðembera. Pored toga, Radivojević je podsjetio da je večerašnja predstava bila 207. po redu u ovoj godini.

Glumačku postavu predstave “Kad su cvetale tikve” su, pored Ninkovića, činili i Miloš Biković, Nenad Gvozdenović, Danica Ristovski, Miodrag Radonjić, i mnogi drugi.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This