Kako bi kultni srpski filmovi izgledali da su snimljeni kao SF? (FOTO)

Kako bi kultni srpski filmovi izgledali da su snimljeni kao SF? (FOTO)

Kada nam se učini da smo vidjeli sve što vještačka inteligencija može da ponudi, pojavi se nešto što potpuno razbije sva naša očekivanja.

Generatori slika su tek nekoliko mjeseci dostupni korisnicima, ali su uspjeli da naprave pravi bum i ozbiljno impresioniraju mnoge svojim mogućnostima. Sada nam, zahvaljujući umjetniku Nikoli Siliću, stižu vrlo impresivni kadrovi iz domaćih filmova koje je ponovo zamislila vještačka inteligencija.

Kako bi stvorio nestvarne naučno-fantastične scene na osnovu kadrova nekih od najvećih domaćih ostvarenja, kao što su “Nacionalna klasa”, “Maratonci trče počasni krug” i “Ko to tamo peva”, Nikola je koristio Midjourney generator slika, koji uz pomoć vještačke inteligencije može da stvori potpuno nove slike, ali i one koje se zasnivaju na slikama koje sam korisnik zada kao referencu.

Pogledajte njegove ideje:

Midjourney je samo jedan od generatora slika koji korisnici imaju na raspolaganju, a najveći rivali su svakako DALL-E 2 i Stable Diffusion.

Vještačka inteligencija ovih alatki je trenirana na milionima slika sa interneta, među kojima su i neke koje nisu dostupne bez prethodnog odobrenja autora.

Upravo zbog toga, mnogi autori su se pobunili, jer krajnji rezultati mogu da sadrže dijelove njihove intelektualne svojine, što tvorci ovih generatora slika pokušavaju da isprave u budućim verzijama.

Nažalost, to nije sve što smeta umjetnicima, jer mnogi od njih vjeruju da će ih nevjerovatan napredak ove tehnologije ostaviti bez posla, pogotovo nakon što su neki sajtovi, kao što je Shutterstock, odobrili prodaju slika koje je stvorila veštačka inteligencija.

Ukoliko želite da i sami isprobate Midjourney, to možete učiniti putem sljedećeg linka https://midjourney.com/
. Mi se upravo igramo…

Headliner

CATEGORIES
Share This