JDP on line: “Hadersfild” uz Glogovca

JDP on line: “Hadersfild” uz Glogovca

Kao u narodnoj umotvorevini “da u svakom zlu ima i nešto dobro”, evo u jeku planetarne pošasti kororonavirusa i svjetskih izlolacija, iz svojih domova možete zaviriti u neki od teatara i odgledati odabrane, uglavnom najbolje predstave.

Tako, ne morate ići u Beograd, a kročit ćete u Jugoslovensko dramsko pozorište, koje od četvrtka, 26. marta, na kanalu na YouTubeu i siteu jdp.rs, izdvaja nekoliko predstava iz svog repertoara. Odnosno, moći će se pogledati snimci njihovih predstava on line.

– Čekajući momenat kada ćemo ponovo početi da igramo i srećemo se iz večeri u večer, Jugoslovensko dramsko pozorište želi da ostane u kontaktu sa vama na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema sebi i zajednici ostati kod kuće. Zato ćemo od četvrtka 26. marta, na kanalu Jugoslovensko dramsko pozoriste na YouTubeu i site jdp.rs emitovati snimke predstava, poručuju iz direkcije ovog teatra.

Prva predstava koju će prikazati je “Hadersfild” Uglješe Šajtinca u režiji Alex Chisholm. Početak striminga je u 21 sat. Istu predstavu publika će imati priliku gledati naredna tri dana u petak 27, subotu 28. i nedelju 29. marta također u 21 sat.

Prvu postavu igrali su Goran Šušljik (Raša) Nebojša Glogovac (Ivan), Damjan Kecojević (Igor), Vojin Ćetković (Dule), ulogu Milice u predstavi igrale su Tijana Čurović i Suzana Lukić, dok je u ulozi oca bio Josif Tatić, koga je nakon smrti zamenio Miša Janketić.

Novu predstavu publika će gledati narednog četvrtka 2. aprila u 21 sat, kada će emitovati predstavu “Bure baruta” Dejana Dukovskog, u režiji Slobodana Unkovskog. U četvrtak 9. aprila emitovaće se predstava “Skakavci” Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača, dok je u četvrtak 16. aprila na programu JDP TV-a predstava “Mletački trgovac” Wiliama Shakespearea, u režiji Egona Savina. Sve predstave će biti reprizno emitovane i naredna tri dana po premijernom izvođenju. Premijere će biti u četvrtak, a reprize u petak, subotu i nedelju.

Oslobođenje

CATEGORIES
Share This

COMMENTS