Izložba slika u Dučićevoj ulici (FOTO)

Izložba slika u Dučićevoj ulici (FOTO)

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ organizovalo u Dučićevoj ulici  devetu  godišnju izložbu umjetničkog stvaralaštva svojih članova.

Izložba je sinoć  organizovana u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“, pod pokroviteljstvom grada Trebinja i uz podršku Turističke organizacije Trebinje.

Potpredsjednik ULUIH Snježana Domazet rekla je da je ove godine svoje stvaralaštvo predstavilo 15 umjetnika, a izloženo je tridesetak radova u raznim tehnikama.

Izložbu je otvorila načelnik odjeljenja za kulturu, porodicu sport i obrazovanje Slađana Skočajić istakavši da ova izložba predstavlja još jedan biser u niski koja se zove „Trebinjsko kulturno ljeto“.

FOTO:  DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

– Najvažnije je da uljepšamo ovaj prostor, kao što naši umjetnici uljepšavaju svaki kutak našeg grada – navela  ona.

Posebno je značajno, dodala je Skočajić, što je riječ o našim umjetnicima, koji su ponikli na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, a okupljeni oko udruženja koji nosi ime po akademiku Miloradu Ćoroviću, osnivaču i prvom dekanu trebinjske likovne akademije.

Likovni umjetnik Drago Vučić ističe da je ovogodišnja izložba zanimljivija jrt je riječ o radovima koji su nastajali za vrijeme pandemije i predstavljaju svojevrsni odgovor hercegovačkih stvaralaca na ova iskušenja.

– Možda bi bilo zanimljivo kada bi na osnovu naših radova neki dobar psiholog rekao, da li su se tokom ovog perioda desile neke promjene u nama samima. Moj lični odgovor na ovo vrijeme bio je povratak izvoru, svjetlosti i molitvi Gospodu da pobijedi ovo zlo – istakalo  je Vučić.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This