Izložba posvećena Kočićevoj supruzi Milki i promocija zbirke pjesama

Izložba posvećena Kočićevoj supruzi Milki i promocija zbirke pjesama

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru večeras je otvorena izložba posvećena Milki Vukmanović Kočić, supruzi književnika i narodnog tribuna Petra Kočića, a promovisana je i zbrike poezije “Potraga, put iskrene duše”, Dalibora Mirosava iz Kozarske Dubice.

Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Dušan Marić rekao je Srni da su izložbu spojili sa Mirosavom jer je njegova poezija ljubavnog žanra i može se spojiti sa Milkinom i Petrovom životnom potragom.

– Smatrali smo da publika u Prnjavoru treba da više sazna o ovoj romantičnoj priči, ali i teškom životu koji su prošli od momenta Petrovog utamničenja, gubitka djeteta – dodao je Marić.

On je podsjetio da je izložba posvećena Milki Vukmanović Kočić urađena u saradnji sa Bibliotekom i Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom (SPKD) “Prosvjeta” iz Čelinca koji su ustupili fotografije.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Mirosavu je “Potraga” prva zbirka poezije, zamišljena kao trilogija, u kojoj će drugi dio biti proznog karaktera, u formi romana i zvaće se “Preobražaj”, a trebalo bi da bude završen do ljeta.

Moderator večerašnjeg kulturnog programa Željka Vračević rekla je da Mirosav ima jedinstven stil pisanja, da obrađuje snažnu tematiku i da je emocija dosta izražena.

Izložba o Kočićevoj supruti biće otvorena narednih desetak dana za posjetioce.

U prostorijama Biblioteke od sutra će biti postavljena i izložba stripa mladih autora sa prostora bivše Jugoslavije.

SI

CATEGORIES
Share This