Iza njega su ostale replike kojima se uvijek smijemo (VIDEO)

Iza njega su ostale replike kojima se uvijek smijemo (VIDEO)

Da vas neko probudi u sred noći, znaćete da kažete makar jednu genijalnu repliku koju je nekad izgovorio Danilo Bata Stojković.

Dvadeset godina poslije njegove smrti, prisjećamo ih se sa osmijehom na licu.

Batu pamtimo kao čovjeka sa brkovima koji je uvijek govorio tiho i strogo, ali i sa gomilom energije koja bukti iz svake rečenice. Naravno, pored svega toga, niste mogli da čujete njegove rečenice, a da ne popadate od smijeha. Nismo ni svjesni koliko njegove replike koristimo u svakodnevnom životu.

Da li iko ikada može da popravi nešto po kući a da ne izgovori ono čuveno – “Ala je opravio svaka mu čast”. Ili da skuva nešto a da ne kaže – “Ljudi, pa ovo nije tako loše”. Ovo su rečenice čuvenog Lakija Topalovića iz filma Maratonci trče počasni krug, u kojima je Bata Stojković sipao ove bisere.

Svaki put kad bi neko pogriješio broj telefona, padne vam na pamet ona rečenica iz Balkanskog špijuna – “Druže, centrala može da pogriješi jednom ali i ne sto puta, možda ste pogriješili broj ali ste dobili onog koga ste tražili!” Ili imate u rukama voki toki a ne izgovorite “Soko zove orla, prijem” ili “javi Đuri da blokira aerodrom”.

Hvala Bati što nas je “naučio” da komuniciramo telefonskim napravama

Da li je iko ikad mjesio hljeb a da mu nije palo na pamet “Mjesi, mjesi, neće ništa da ti škodi”. Rečenica koju Bata izgovara u filmu “Varljivo leto 68”. Nije baš skroz u vezi sa pekarskom industrijom i testom, ali to valjda već znate.

“Pustite mene, ja sam brži i spretniji” i “Da se ja pitam, ja bih protjerao autobus ovuda”, su samo neke od rečenice koji svaki znalac koji u suštini nema pojma o životu izgovara, imitirajući Batin lik iz „Ko to tamo peva“, film koji su mnogi proglasili za najbolji svih vremena.

Za kraj, svi volimo viceve naravno, ali najbolji ikada je ispričao Bata, glumeći direktora u filmu Idemo dalje, kad je riješio da nasmije rasplakane đake. Vic naravno uopšte nije smiješan, ali njegova izvedba i smijeh, kao i ono kultno “… i onda ih je Srbin sve nadmudrio”, prave od ovog vica nešto najsmješnije što ćete ikad čuti, piše Blic.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This