Greške u filmovima koje je malo ko primijetio (VIDEO)

Greške u filmovima koje je malo ko primijetio (VIDEO)

Činjenica je da dok gledamo filmove na neke sitnice ne obraćamo pažnju.

Ipak, baš u tim sporednim kadrovima se najčešće dešavaju greške. Naravno da ko radi taj i greši, a ovo su greške sa snimanja filmova koje sigurno niste vidjeli do sada.

Žikina dinastija

Prijatelji Žika Pavlović i Milan Todorović omiljeni su likovi mnogima. Njihovo prijateljstvo i spletkarenja izmamila su mnogima osmijeh na lice.U mnogim dijelovima postoje greške, a ovo je jedna na koju sigurno niste obratili pažnju. Naime, kada Milan Todorović ode kod kćerkinog profesora da porazgovaraju o njenom vladanju, profesor ga oslovljava sa “druže Đorđeviću”, piše Blic.

Kad porastem biću kengur

U filmu Braca pokušava da osvoji srce Iris. Kada je pozove u bioskop, projekcija se otkazuje jer su samo njih dvoje kupili karte. Da bi uspjeli da odgledaju film Braca kupi još pet karata (jer je potrebno da sedam mjesta bude popunjeno). Napokon sve krene kako valja, a onda ih upozore da sjednu na numerisanim mjestima, to jest u prvi red. S obzirom da je kupio sedam karata, svih sedam mjesta su njihovi. Tu se pojavljuje greška kada dođe novi gledalac i kaže da je njegova karta rezervisana za mjesto broj tri, to jest odmah pored njih.

Lajanje na zvezde

Svi se dobro sjećamo lekcije “da se ne smije mokriti sa nadvožnjaka ako je ispod njega trafo-stanica” iz kultnog filma “Lajanje na zvijezde“. Dok smo pomno pratili objašnjenja rijetko ko je primijetio da na zidu visi slika Svetog Save. S obzirom da je radnja filma odvija 1963. godine u vreme SFRJ i Tita, tada se slika Svetog Save nikako nije mogla vidjeti na nekom zidu.

Pljačka trećeg rajha

Najbolji obijači i falsifikatori u Beogradu 1941. godine bili su Glavonja i Kalaus, tj. Dragan Nikolić i Nikola Đuričko. Kada su se selili u Njemačku da “rade”, dobili su lažna dokumenta. Na predaju lažnih dokumenata Đurička predstavljaju kao pilota Volgan Mozera, a Nikolića kao doktora Helmuta Kelnera. Kasnije tokom cijelog filma Đurička oslovljavaju sa Helmut, a Nikolića kao Volgan.

Zona Zamfirova

Slično kao u Montevideu, i u Zoni se pojavljuje greška u kojoj u istoj sceni kada izvode Zonu u grad da pokažu, Jelica Sretenović u jednom kadru ima cvijeće u kosi, dok u drugom nosi samo pletenice.

I na ostalim filmovima ima sličnih grešaka. Jedan od njih je i “Profesionalac”. U sceni kada Bora Todorović i Branislav Lečić pokazuju ožiljke koje su jedan drugom nanijeli, u svakom kadru Bori kravata stoji na drugom mjestu.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This