Gacko: Promovisana Zbirka pjesama  „Posle devedesetih” autora Milana Nikčevića

Gacko: Promovisana Zbirka pjesama  „Posle devedesetih” autora Milana Nikčevića

U organizaciji  SPKD „Prosvjeta” Gacko u Gacku je  promovisana Zbirka pjesama „Posle devedesetih” autora Milana Nikčevića.

Sala parohijskog doma, gdje se održala promocija, bila je prepuna  ljubitelja ove poezije. Pored njih prisustvovali su i onih koji su imali priliku govoriti o samoj knjizi.
Tako je pored autora o knjizi  govorio istoričar i književnik, profesor Predrag V. Ostojić, koji je svojim stručnim pojašnjenjima još više približio knjigu čitaocima i prisutnim u sali.
Program je vodila  Jelena Miletić, koja je  čitanjem stihova iz knjige dodatno uljepšala atmosferu u sali.
Recenziju ove knjige napisao je dr Budimir Aleksić.

” Pokušao sam iz pozicije generacije koju je odnjegovala Republika Srpska i kojoj je Srpska omogućila, vjeronauku, ćirilicu i ideološku slobodu, preispitati njene temelje, nadajući se da ih nismo rasklimali pitajući se da li svi paradoksi počinju od toga što je ovo Republika za koju su najradije monarhisti glavu davali i upoređujući njenu sudbinu sa srpskom Krajinom, spuštajući se u sve prelomne momente dvadesetog vijeka, šetajući kroz istoriju i apostrofirajući 1945. godinu kao ključnu godinu sloma srpske nacionalne ideje” – istakao je autor.

Milan Nikčević je rođen 1988. godine u Trebinju. Osnovnu i srednju školu je završio u Gacku, a diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Gatačka publika je prezadovoljna promocijom Milanove, već druge knjige. Nadaju se  da će ubrzo imati priliku da uživaju u promocijama djela sa sličnim temama.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS