Film “Toma” prikazan u Beogradu

Film “Toma” prikazan u Beogradu

Film “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića nagrađen je višeminutnim ovacijama večeras na beogradskoj premijeri u rasprodatoj velikoj dvorani Sava centra.

Nakon završetka prikazivanja filma, publici u dvorani su se poklonili, burnim aplauzima nagrađeni, Bjelogrlić, glumci Milan Marić, Tamara Dragičević, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milan Kolak, Paulina Manov, Petar Benčina i drugi.

Na beogradskoj premijeri “Tome”, među ostalim članovima ekipe, naklonili su se kompozitor i koproducent Željko Joksimović, koscenarista Nikola Pejaković, kao i folk pevač Aco Pejović koji je u filmu dao svoj glas u izvođenjima Zdravkovićevih pesama.

Posetioci su tokom prikazivanja vrlo emotivno reagovali na brojne scene filma o životu kompozitora i pevača narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991), i aplauzima su kao na koncertu pozdravljali kada bi se začuo neki od njegovih velikih hitova.

Film je premijerno prikazan na nedavnom Sarajevo film festivalu i potom na Filmskim susretima u Nišu, gde su nagrade osvojili Marić, Dragičević, Kuzmanović i Marković, a bioskopsko prikazivanje počinje od 16. septembra.

Novosti

CATEGORIES
Share This