Đorđe Perić iz Bijeljine četvrti put osvojio Prag

Đorđe Perić iz Bijeljine četvrti put osvojio Prag

Mladi virtuoz Đorđe Perić iz Bijeljine, postigao je još izvanredan uspjeh, ovaj put na Desetom jubilarnom internacionalnom festivalu “Accordion Days” u Pragu.

Đorđe je osvojio zvanje laureata, čime je još jednom potvrdio svoj talent i posvećenost muzici.

Đorđe Perić, četrnaestogodišnjak, učenik Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” u Bijeljini, već je poznato ime na svjetskoj muzičkoj sceni.

Već cetvrtu godinu za redom nastupa na ovom prestižnom takmičenju, i po četvrti put osvaja laureatsko zvanje, što govori o njegovoj dosljednosti i vrhunskim vještinama.

Njegov uspjeh nije samo rezultat njegovog talenta, već i marljivog rada i podrške koju dobija od svog oca, profesora Slaviše, koji ga vodi kroz muzički put.

Festival “Accordion Days”, koji se održava u organizaciji Češke asocijacije akordeonista i Konzervatorijuma u Pragu, počeo je 24. oktobra i traje do 26. oktobra.

Ovaj događaj okuplja talentovane akordeoniste iz cijelog svijeta, pružajući im priliku da pokažu svoje umijeće i razmijene iskustva.

Đorđe se svojim nastupima ne samo da takmiči, već i promoviše muziku i kulturu svoje zemlje, što je posebno značajno u ovim vremenima.

Njegov uspjeh na festivalu sigurno će inspirisati mnoge mlade muzičare da slijede svoje snove i ne odustaju od svojih ciljeva.

(BN)

CATEGORIES
Share This