Boba Stefanović – srpski Tom Džons

Boba Stefanović – srpski Tom Džons


Boba Stefanović – zvijezda solo pjevanja, kompozitor, boem i jedno od najpoznatijih imena jugoslovenske pop scene

Rođen je na današnji dan 21. maja 1946. godine.
Sam je naučio da svira veliki broj muzičkih instrumenata, a napisao je i neke od svojih najljepših pjesama.

Muzičku karijeru je započeo davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu „Zlatni dečaci” najprije kao gitarista, a kasnije i kao pjevač.
Prvi put je profesionalno nastupio u tada veoma popularnom klubu „Euridika”, sa samo 15 godina i od tada niže samo hitove.

„Čudna devojka”, njegova prva zlatna ploča, i dalje je aktuelna, a ponovo je oduševila nove generacije u filmu „Lajanje na zvezde”.

Tokom uspješne muzičke karijere pjevao je i sa Klifom Ričardom, pobijedio je na festivalu „Zlatni jelen” u Brašovu, Rumunija, a najveće uspjehe je doživio sa grupom „One i oni”, koja je izuzetno popularna bila i u tadašnjem SSSR-u.

Nastupao je u pariskoj „Olimpiji” i pjevao je u lancu hotela „Šeraton”. U hotelu „Karlton” u Kanu slušao ga je Tom Džons, koji mu je rekao da bi, da je rođen na nekom drugom mjestu – sigurno on bio Tom Džons.

Boba Stefanović je završio filmsku i TV organizaciju, apsolvirao je slikarstvo, a više od deset godina držao je školu pjevanja i evergrina iz koje su izašla poznata imena kao što su Vlado Georgiev, Ceca Slavković, Filip Žmaher i drugi.
Umro je 9.februara 2015. godine u 69. godini.

Istok

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS