Zahtjev nestalim Viškoviću i Vidovićevoj: Objavite ponudu ”Metal investments SA’’ iz Ženeve za otkup duga FG ‘Birač’!

Zahtjev nestalim Viškoviću i Vidovićevoj: Objavite ponudu ”Metal investments SA’’ iz Ženeve za otkup duga FG ‘Birač’!

“Pavgord” je uradio veliki posao za opoziciju. Iščezli su premijer, predsjednica Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH, ministri u Vladi Republike Srpske, pravobranilac Republike Srpske. (Od straha više ni na posao ne dolaze i sve se bojim da, ne daj Bože, nisu nagrabusili od ajkula u Hurgandi. Uzdam se da je sa njima i Lukač, pa je valjda pohapsio ajkule, kada već kolege lopove ne hapsi), napisala je Aleksandra Pandurević u novoj fb-objavi, iznoseći nove informacije vezano za slučaj prodaje “Alumine”.

Kako su institucije napuštene, pozivam opoziciju da uđemo u trenutno praznu zgradu Vlade Republike Srpske i, za period do izbora, formiramo Vladu nacionalnog spasa. Pozivam i rijetke funkcionere SNSD-a koji su trenutno u zemlji i ne skrivaju se (što govori da su neumiješani u kriminalni slučaj ‘Alumina’) da uzmu učešća u istoj.

Ministarka finansija Zora Vidović, prema svim informacijama, čeka autobus do Tunjica i biće njegov prvi putnik. Karta joj je dokumet čiju prvu stranicu objavljujem, a koji joj je uputio šef kabineta Radovana Viškovića i član UO ‘Alumine’ – Željko Đurić (kako je premijer nestao, ljudi su počeli meni dostavljati njegovu poštu). Iz premijerovog kabineta, 12.jula, proslijeđena joj je ponuda ”Metal investments SA’’ iz Ženeve za otkup duga FG ”Birač”.

Kako je, prema Zakonu o Vladi RS, rad Vlade javan, tražim od kabineta nestalog premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović da objave drugu i treću stranu dokumenta, da vidimo čija je ponuda bolja – ‘Pavgordova’ ili ”Metal investments SA’’ iz Ženeve! Da vidimo šta je veće – 42 ili 43 miliona?

Tražim od kabineta nestalog premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović da objave i sve preostale ponude, imena firmi i njihove bilanse – da vidimo da li je to za njih ‘Pavgordovih’ 42 veće od 52 respektabilnih svjetskih kompanija?

Gospodo, imajte toliko časti pa to objavite prije odlaska u Tunjice jer će vam biti uzeto kao olakšavajuća okolnost! A na ručku u Tunjicama, svi zajedno – Višković, Kasipović, Vidovićeva, Govedarica, vidite kako ćete objasniti da vam je garancija za ozbiljnost ponude isto što i plativa garancija. Garancija za ozbiljnost ponude je klasično pismo namjere koje ste vi lažno predstavili kao plativu garanciju koju mora pratiti tekst ugovora i u kojoj mora pisati tačan način aktiviranja – da li je na prvi ili drugi poziv. Uostalom, povjerioci su – Ministarstvo finansija, Poreska uprava, Fond PIO, FZO, Vode Srpske, Elektro Bijeljina – a ne Vlada RS. Na osnovu dokumenta koji možete okačiti mačku o rep, a koji ste lažno predstavili kao plativu garanciju, favorizovali ste jednu ponudu i ‘Pavgordu’ poklonili preduzeće vrijedno preko 600 miliona KM, piše Pandurević.

Piše Aleksandra Pandurević /FB

ISTOK

CATEGORIES
Share This