Vlast obećala pa slagala: Poslije izbora poskupljenje

Vlast obećala pa slagala: Poslije izbora poskupljenje

Što smo uživali u luksuzu – uživali smo. Bojler ćemo da palimo samo po potrebi, sedmično da peremo veš u mašini. Peglamo samo što se mora. Zabravićemo grijanje na struju, i izbjegavaćemo utičnice, jer kad osvane prvi januar – ugasićemo i sijalicu.

Vlasti i predstavnici energetskog sektora odlučili su da nas počaste za praznike.  Iako je komplikovana računica, zna se da onima koji potroše 400 kilovata  poskupljenje struje iznositi 5,1% dok će onima sa potrošenih 1200 kilovata poskupljenje izaći na 14,7%.

Prevareni smo sa svih strana. Poskupljenje struje to je mafija. Narod je siromašan… poskupjelo grijanje, sve je skupo, hrana struja, kakva je to država. Najteže je za penzionere, narod ćutke podnosi sve. Nije me iznenadilo, ali kupuju hotel. Narodu je dosta, kažu anketirani građani.

Jedan novčanik sto rupa. Nema te zakrpe koja bi zaustavila silne troškove iz ionako tankih buđelara.  Građani u strahu, svjesni su da je štednja jedino rješenje – a štedili bi kažu, kad bi imali odakle.

Ali vratimo se samo mjesec dva unazad. Pred izbore vlasti su obećavali da struje neće biti .

Poskupljenja neće biti, tvrdio je Luka Petrović, direktor Elektroprivrede RS.

U RS ne postoji namjera da se povećavaju cijene struje ni za privredu ni za domaćinstva, govorio je ministar energetike Petar Đokić. To je tvrdio i predsjednik Vlade Radovan Višković.

Ako ne možemo cijene nafte, možemo cijenu struje, zato će cijena struje ostati uvijek niska za naše ljude, imamo viškove pa prodamo i tim epoklopimo gubitke.. to svjesno radimo, govorio je u julu tadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Svjesno, čim su izbori zamakli, naši domišljatih vlastodržaci bez „izvinjenja“ zavlače ruku u džep građana i uzimaju nemilice.

Laž po laž, skuckaše nove tarife, uz njih eto većih računa, eto domino efekta. Kilovat će da poveća cijenu svega. Privreda prva na udaru.

Privreda treba da uloži neku energiju da amoritzuje takav udar pa smo se pomalo počeli pripremati, za nas je bitno da pokušamo dogovoriti sa vladom i Elektorprivredom da ovo bude zadnje povećanje, kaže Saša Trivić iz Unije udruženja poslodavaca RS

Krajnji ceh kako to obično biva plaća narod.

Kad se sve sabere, jasna je računica – mnoge će u Republici Srpskoj preskupo koštati 100 maraka koje je pred izbore podijelila Vlada Republike Srpske.

(BN)

CATEGORIES
Share This