Vlasnik „Prointera“ osnovao još jedno preduzeće

Vlasnik „Prointera“ osnovao još jedno preduzeće

„Infinity International Group“, koja je vlasnik kompanije „Prointer“, osnovala je još jedno preduzeće pod nazivom „Infinity Media“, saznaje portal CAPITAL.

Za direktora nove firme imenovan je Bojan Vujić koji se nalazi i na čelu „Infinity International Group“, a bio je i direktor „Prointera“.

Kapital novog preduzeća iznosi 1.000 KM, a pretežna djelatnost je upravljanje.

„Okružni privredni sud u Banjaluci upisao je osnivanje d.o.o. sa pravom obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja “Infinity Media”. Osnivač poslovnog subjekta je “Infinity International Group” Banjaluka“, navedeno je u rješenju suda.

Firma se nalazi na istoj adresi kao i njen osnivač.

„Infinity International Group“ osnovana je prošle godine, a nedugo nakon toga je postala jedan od vlasnika banjalučkog „Prointera“, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Prointer“ dobio novog vlasnika i direktora.

Pored „Prointera“ i „Infinity Media“, u vlasništvu „Infinity International Group“ je „EP Mobile“ te firmu „Infinity Energy and ITSS“ u Makedoniji.

Inače, kao osnivač „Infinity International Group“ vodi se Đorđe Đurić.

Kao i njegov osnivač, i „Prointer“ je vlasnik ili suvlasnik nekoliko firmi. Tako se u vlasništvu ove kompanije nalazi banjalučka Alternativna televizija, kao i preduzeća „K-2“ audio usluge, “Inovativna korporacija” sa sjedištem u Bijeljini, Infinity archive digital solutions” Banjaluka.

Prošle godine, u jeku pandemije virusa korona i ograničenog kretanja, „Prointer“ posto vlasnik nekretnina u centru Banjaluke kada su za 2,6 miliona KM kupili zemljište i objekat, koji su nekada pripadali Poštanskoj štedionici.

„Prointer“ je kompanija koja je preuzela primat na IT tržištu u Srpskoj i postala jedan od glavnih partnera javnog sektora. Do sada su sa javnim institucijama sklopili ugovore vrijedne više od 100 miliona maraka.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom „Prointer ITSS“.

(Capital)

CATEGORIES
Share This