Vladini radnici dobili nalog da moraju doći na “praznični skup”

Vladini radnici dobili nalog da moraju doći na “praznični skup”

Tokom dana svim zaposlenim u vladi Republike Srpske danas je naloženo da moraju večeras doći na skup koji će se održati kod Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Od ove godine taj praznik zajedno se obilježava i u Srbiji i Republici Srpskoj.

U dopisu koji je potpisao ministar za boračka pitanja i rada Duško Milunović se vrlo diskretno obavještavaju ministri, koji dalje izdaju naloge zaposlenim da se moraju pojaviti večeras na tom skupu.

Skup će početi u 19 časova, a predviđeno je i obraćanje zvanica, čija imena nisu saopštena.

“Ukoliko bude kiša, skup će se održati u Banskom dvoru”, stoji u pozivu, koji je dospio u našu redakciju s kratkim opisom da se zaposleni primoravaju da dođu.

U potpisu ovog poziva je ministar Milunović.
Međutim, izvori iz Vlade tvrde da je sve ovo prema nalogu Milorada Dodika, člana Predsjendištva BiH i lidera SNSD.a, koji je, iako za to nema zakonsko uporište, naredbodavac za ovu kao i mnoge ranije odluke u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske, koje su često u suprotnosti s važećim zakonskim propisima.
“Na silu nema praznika”, tvrde zaposleni i dodaju da je moglo sve drugačije, da se, kako navode, vlastodršci ne boje za sebe i svoje fotelje, pa pokušavaju da silom predstave kako imaju ogromnu podršku u narodu.
(BN)
CATEGORIES
Share This