Vlada Crne Gore usvojila temeljni sporazum sa SPC, haos ispred Vlade

Vlada Crne Gore usvojila temeljni sporazum sa SPC, haos ispred Vlade

Vlada Crne Gore nakon više od tri sata rasprave usvojila je Nacrt Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Za nacrt glasalo je 13 ministara, dok ministarke Jovana Marović i Maša Vlaović nisu prisustvovale sjedinici, a mišljenje je izuzelo pet ministara među kojima i ministri iz redova SDP-a Ranko Krivokapić i Raško Konjević.

“Potvrđujem da je to od broja prisutnih više od dvije trećine. Ako bude trebalo, za sedam dana će se glasati ili će se elektronski glasat”, rekao je Abazović.

Trinaest ministara u Vladi Crne Gore je glasalo za predloženi nacrt temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Pet ministara je izuzelo mišljenje.

„Potvrđujem da je to od broja prisutnih više od dvije trećine. Ako bude trebalo, za sedam dana će se glasati ili će se elektronski glasat. Ne mogu da govorim u ime ljudi koji nijesu ovdje. Vlada ne može pasti do sljedećeg petka zbog procedure“, kazao je predsjednik Vlade.

Ministar i vicepremijer Raško Konjević kazao je kako je dogovor bio da se o ugovoru odlučuje kvalifikovanom većinom, a ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić je naveo da kvalifikovane većine nema.

Konjević je pitao šta je kvalifikovana većina, ako nije bilo izmjena Poslovnika

„Komite“ podivljale ispred Vlade, policija reaguje!

Nakon usvajanja ove tačke dnevnog reda sjednice, okupljeni su pokušali da probiju zaštitnu ogradu, a onda i zapjevali himnu.

Ispred Vlade Crne Gore okupile su se “komite“, koje nisu zadovoljne ovom odlukom. Oni su blokirali saobraćaj na Bulevaru Stanka Dragojevića.

Građanski aktivista Aleksandar Saše Zekovića pokušao je da dođe do zgrade Vlade, ali su ga u tome spriječili prisutni službenici policije.

In4s

CATEGORIES
Share This