UKC RS: Duguju milione, a od zdravstvene ustanove prave turističku atrakciju

UKC RS: Duguju milione, a od zdravstvene ustanove prave turističku atrakciju

Uskoro uživajte u virtuelnim uslugama UKC-a.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) Vlado Đajić odlučio je da posao organizacije virtuelne šetnje kroz ovu zdravstvenu ustanovu dodijeli „Centru za marketinški razvoj“ u vlasništvu Dragane Stanković, saznaje CAPITAL.

Kako je naglašeno u Odluci koju potpisuje Đajić na tender je pristigla samo jedna ponuda i ocijenjeno je da je ona prihvatljiva, te je odlučeno da će pomenuta firma reklamirati UKC.

Ova firma je do sada pobjeđivala i na drugim tenderima i to na onom za organizaciju virtuelne šetnje Dobojem, kao i na tenderu Turističke organizacije grada Derventa za koju su takođe radili virtuelnu šetnju, ali do sada nisu pobjeđivali na tenderima za virtuelne šetnje zdravstvenim ustanovama.

CAPITAL je nedavno objavio da je uprava UKC RS, iako za poreze i doprinose duguje oko 87 miliona KM, često nemaju novca ni za osnovna sredstva za rad, zbog kvara na kotlovnici zimus su imali probleme sa grijanjem, ipak odlučili da od ove zdravstvene ustanove naprave turističku atrakciju i privuku građane da vide kako je lijepo ležati u njihovim krevetima.

UKC će potrošiti gotovo 12.000 KM da bi organizovali ni manje ni više nego virtuelnu šetnju kompletnim bolničkim kompleksom.

Oni su ranije raspisali nabavku gdje su zatražili ponuđača koji bi im napravio određen broj fotografija i poveznica kako bi na što realniji način napravili virtuelnu šetnju Kliničkim centrom.

Kako je navedeno u tenderu, glavne tačke fotografisanja i postprodukcije su UKC glavna zgrada, zgrada Ginekologije, zgrada Infektivne klinike, zgrada Klinike za kožne i polne bolesti, kao i lokacije Psihijatrije i Stare bolnice u ulici Zdrave Korde.

U UKC RS traže 191 prizemnu fotografiju, kao i  30 fotografija iz vazduha različitih dimenzija.

Zahtijevaju i 489 poveznica prema lokacijama koje su fotografisane i postprodukciono obrađene koje virtuelno vode gledaoce kroz UKC RS.

„Posjetioci/gledaoci imaju potpunu kontrolu nad onim što trenutno gledaju u virtuelnoj šetnji (pogled od 360 stepeni), takođe imaju maksimalan osjećaj prostornosti, prisutnosti i interaktivnosti; virtuelna šetnja dostupna/otvorena 24 sata na dan“, naglašeno je tada u tenderskoj dokumetanciji.

Važno je napomenuti da se ovakav vid virtuelnih šetnji u svijetu obično organizuje za muzeje, tvrđave i druge znamenitosti. U regionu je na primjer moguća virtuelna šetnja beogradskim Kalemegdanom, ali nikom nije palo na pamet da privuče pacijente virtuelnom šetnjom kroz Vojno medicinsku akademiju ili KBC „Bežanijska Kosa“.

(Capital) Foto: Agencije

CATEGORIES
Share This