U izbornoj noći ukradeno preko 50.000 glasova uz teške ucjene i prijetnje posmatračima

U izbornoj noći ukradeno preko 50.000 glasova uz teške ucjene i prijetnje posmatračima

Nakon saznanja da gubi izbore, Dodik je dao nalog da moraju biti rezultati takvi da on pobjeđuje i da SNSD ima dominantnu ulogu i u Parlamentu BiH i u NSRS, što je i urađeno na “prepad” u vrlo krakom periodu.

Da je Doboj grad slučaj kada su u pitanju izborne krađe potvrdilo se i ovih izbora, a u korak ga prati i Zvornik i još neki gradovi.

Od 107 biračkih mijesta, prebrojano je 85, a Gradska izborna komisija je podnijela zahtjev CIK-u da izvrši novo pakovanje biračkog materijala na 10 biračkih mjesta, a na 11 biračkih mjesta nisu se mogli objedinit rezultati.

Kako tvrdi naš izvor, u Doboju su nestajali i zapisnici, a izborni materijal se nalazio u vrećema koje nisu zapečaćene, a i kutije su bile otvorene, što se može vidjeti i na fotografiji.

Identično se dešavalo i u Zvorniku, Prijedoru, Banjaluci, Mrkonji Gradu…

Takođe na pojedinim biračkim mjestima, ali i gradskim i opštinskim komisijama bili su prisutni i naoružani ljudi jedne privatne zaštitarske agencije, bliske vlasti.

– Da se desila drastična izborna krađa i da pripadnici SIPA-e već provode istražne radnje, potvrđeno nam je i u MUP Republike Srpske.

Prema tom izvoru, istražne radnje pored Doboja, Zvornika obuhavatiće i Mrkonjić Grad, Prijedor i Banjaluku…, gdje je takođe ima indicija da se tokom noći nešto čudno dešavalo s izbornim materijalom i pravljenjem zapisnika o rezultatima glasanja.

U sve to je, prema tom izvoru, uključeno više bezbjednosnih službi i tužilaštvo BiH.

Kako nam tvrdi izvor iz MUP Republike Srpske, tokom prošle noći je izvršena akcija spašavanja Milorada Dodika, kome su, kako se tvrdi, sve lađe bile potonule, jer se nalazio pred porazom od kandidata opozicije Jelene Trivić.

Nakon saznanja da gubi izbore, Dodik je, prema našem izvoru, dao nalog da moraju biti rezultati takvi da on pobjeđuje i da SNSD ima dominantnu ulogu i u Parlamentu BiH i u NSRS.

“Sve to je i urađeno i to na “prepad” u vrlo krakom periodu uz prijetnje posmatračima, ali i članovima biračkih odbora, a u sve je uključena bila i osoba, njemu bliska, koja je kontrolisala realizaciju te akcije”, tvrdi naš izvor.

Očekuje se da se o izbornim nepravilnostima oglasi i CIK,

Postoje ozbiljne sumnje da su preko izbornih komiisja štimani zapisnici onako kako odgovara kandidaatima vlasti, ali i listi SNSD-a u Parlamentu BiH i u NSRS, a da to ne odgovara iskazanoj volji glasača i da bi moglo doći i do ponavljanja izbornog procesa u Republici Srpskoj.

Kako saznajemo nisu samo poništavani listići opozicionih kandidata i njihovih listi, nego i nekih stranaka koje su sa SNSD-om bili u vlasti.

Prema nekim pokazateljima u izbornoj noći je “isparilo” preko 50 hiljada glasova.

(BN)

CATEGORIES
Share This