U Banjaluci 2. oktobra veliki protest opozicije – Stop medijskom mraku, stop pljački Srpske, stop režimskoj tiraniji!

U Banjaluci 2. oktobra veliki protest opozicije – Stop medijskom mraku, stop pljački Srpske, stop režimskoj tiraniji!

Predstavnici opozicionih partija u Republici Srpskoj usaglasili su da će protest u Banjaluci biti 2. oktobra u 17časova.

U ime SDS-a, PDP-a, DNS-a i SPS-a obratili su se lideri stranaka i poručili da organizuju protest protiv vlasti Republike Srpske, protiv gušenja medijskih sloboda, brojnih kriminalnih afera.

„Organizatori su SDS, PDP, DNS, SPS, i Nebojša Vukanović. Protest će biti u 17 časova, očekujemo veliko prisustvo građana. Imamo mnogo toga da kažemo vlasti“, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

„Jasno u subotu u slobodnoj Banjaluci poslaćemo poruku i zahtjev za slobodnu Republiku Srpsku. Hoćemo normalno demokratsko društvo, jednake zakone za sve. Da se ne smije dogoditi da bilo ko gasi medije samo zato što im se ne sviđaju“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

„2. oktobar je jako važan datum to je tačno 365. dana prije opštih izbora, kada ćemo izabrati put Srpske i kada ćemo odnijeti veliku pobjedu“, dodao je on.

Goran Selak predsjednik SPS-a rekao je da je ova stranka zauzela stavove o aktuelnim temama a to su stop blokadi Banjaluke, stop gašenju medija, hitna istraga o aferi kiseonik, stop kupovini zgrade za UIO BiH i stop blokadi Banjaluke.

Potpredsjednik DNS, Radislav Jovičić, rekao je da će ova stranka podržati protest i pozvao institucije BiH da ispoštuju zaključak PS BIH da se svim medijima omogući emitovanje zemaljskog signala nakon gašenja analognog signala.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović istakao je da je kraljnje vrijeme da narod reaguje na ponašanje moćnika, koji hoće, kako kaže, da unište BN TV i ostave prostor za neku novu televiziju koja planira da se osnuje.

„Pozivam građane na mirne proteste, borimo se za poštovanje Ustava i da pošaljemo poruku vlasti – dosta je“, naglasio je Vukanović.

Trebinje 24

CATEGORIES
Share This