Trivić: Sastanak u Briselu nanio dosta štete Srpskoj

Trivić: Sastanak u Briselu nanio dosta štete Srpskoj

– I ja kao narodni poslanik, i moje kolege iz SDS-a, g. Đorđe Milićević i g. Jovica Radulović, tu smo da razgovarmo sa narodom o svim aktuelnim temama i pitanjima koja ih zanimaju. Što se tiče političkih tema, dosta pitanja je otvorio nedavni sastanak u Briselu, prihvatanje, odnosno neprihvatanje od strane opozicije priključivanju izjavi zvaničnika EU – rekla je Jelena Trivić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, nakon skupa „Razgovor sa građanima“ održanom u Pisarima, opština Šamac.

Trivićeva kaže da je izjava u detaljima dosta štetna po Republiku Srpsku i da njeno prihvatanje na mala vrata uvodi Srpsku u odricanje od svojih mehanizama zaštite, što niko od vladajućih ne želi da prizna.

– Međutim, ovdje smo prvenstveno da razgovaramo o ključnim životnim pitanjima naših građana: koliko su poskupljenja uticala na životni standard, šta je vlast učinila i šta je mogla da učini da se stanje popravi, kakvi su poljoprivredni potencijali u Republici Srpskoj, kako njih da podignemo, kako da popravimo zdravstvo koje je u jako teškom stanju, kakvo nam je obrazovanje, kakva je situacija po pitanju boračke populacije, šta je sa zahtjevima boraca i zaključcima NSRS od prije dva mjeseca, kada su rekli da će uraditi nešto po tom pitanju, a nije urađeno ništa… tu smo, zaprvo, da sa našim narodom razgovaramo o načinima kako podići kvalitet života u Republici Srpskoj – istalča je Trivićeva.

Đorđe Milićević, član Predsjedništva SDS-a, rekao da je skup organizovan na inicijativu mještana Pisara koji su željeli da čuju narodnog poslanika Jelenu Trivić.

– Narod Posavine je poželio da ih posjeti neko sa nivoa institucija Republike Srpske. Opštine u kojima je narod birao opozicione kandidate za Vladu Republike Srpske apsolutno ne postoje. Nekoliko opština Posavine, u kojima su načelnici iz stranaka opozicije sa republičkog nivoa tokom prošle godine su po pozivu za investicije dobile po oko 200, 220 hiljada KM, dok su druge opštine iste veličine u prva tri mjeseca ove godine za infrastrukturu dobile po 3 miliona KM – rekao je Milićević, istakavši da političke razlike uvijek postoje, ali da nikada nisu bile ovolike.

On je rekao da ga raduje činjenica da narod želi da razgovara sa narodnim poslanikom Jelenom Trivić, postavi niz pitanja, među kojima su i ona šta je sa Vojskom Republike Srpske, Agencijom za lijekove, UIO Republike Srpske.

– Te odgovore očekujemo od SNSD-a, iako i kada su to usvajali, svima nam je bilo jasno da se radi samo o jednom predizbornom političkom pamfletu. Jelena Trivić je očigledno volja naroda, a volja naroda je da u budućnosti nema najviše funkcionere koji će dijeliti ljude po političkoj liniji i koji neće biti istovremeno i direktori škola i direktori javnih institucija i predsjednik Republike i član Predsjedništva BiH, što danas imamo – poručio je Milićević.

Jovica Radulović, član Glavnog odbora SDS-a, rekao je da se republička vlast potpuno odrodila od naroda:

– Bitno je da se vlast, kako republička, tako i ona na nivou zajedničkih institucija, vrati narodu. Jelena Trivić je svakako neko ko na najbolji način pokazuje kakav odnos sa narodom treba da ima jedan narodni poslanik. LJudi su zbunjeni politikom SNSD-a, prevrati koje oni svakodnevno prave nisu zabilježeni u modernom političkom životu i tu smo da zajedničkim snagama odgovorimo na sva pitanja koja zanimaju građane – rekao je Radulović.

(BN)

CATEGORIES
Share This