Trivić: Na uvrede uvijek odgovaram argumentima

Trivić: Na uvrede uvijek odgovaram argumentima

Nakon što me je srpski član nazvao praznom ljušturom, a juče njegovi poslanici postavljali pitanje kako to da sam ja profesor na fakultetu, pa evo crno na bijelo kako.

Počeću od kraja: doktorirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, sa prosjekom ocjena tokom studija 9,89 (osam desetski i jedna devetka).
Magistrirala sam na Ekonomskom fakultetu Forli Univerziteta u Bolonji sa prosjekom ocjena tokom studija 29,38 (30 je maksimum).
Diplomirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci sa prosjekom ocjena tokom studija 9,58.
Za sve izbore u zvanja, od asistenta, višeg asistenta, docenta i vanrednog profesora, ispunjavala sam Zakonom propisane uslove koji osim prosjeka ocjena predviđaju i pisanje naučnih knjiga i radova, međunarodnu saradnju, učešće u projektima od značaja, itd. Za neke izbore u zvanja imala i po četiri puta više referenci od onog što Zakon minimalno predviđa. Svi izvještaji o izborima u zvanja javno su dostupni na sajtu banjalučkog Univerziteta gdje radim.

Moji govori u Skupštini su odraz mog političkog rada kao narodnog poslanika.

Zašto SNSD poslanicima smeta činjenica da sam ja i profesor na fakultetu, ne znam, ali oni me tamo nisu birali niti me mogu od tamo otjerati iako bi oni vjerovatno voljeli da mogu. Postoje kriterijumi kako se neko bira u izbor u zvanje.

Nije mi bila namjera da se pravdam bilo kome, ali evo, lijepo je prisjetiti se svake ove desetke ili devetke, putovanja u Italiju, čestih odlazaka u Beograd. Ima tu još puno nagrada i priznanja, domaćih i stranih, koja se mogu objaviti, ali ostaviću to za neki drugi put.

U prilogu tri diplome sa tri ciklusa studija sa pratećim prepisima ocjena.

FB Jelena Trivić

CATEGORIES
Share This