Trifunović upozorava: Ne treba Srbiji praviti dodatne probleme

Trifunović upozorava: Ne treba Srbiji praviti dodatne probleme

„Rukovodstvo Srbije pokušava da u trenutnoj geopolitičkoj situaciji izvuče maksimalnu korist za Srbe koji žive na Kosmetu, te da zvaničnom Beogradu ne treba da sada mora da vodi brigu i o položaju Republike Srpske koju trenutno niko ne ugrožava“, mišljenja je Trifunović.

Direktor beogradskog Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost Darko Trifunović tvrdi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apsolutno u pravu kad navodi da se u ozbiljnim krugovima nigdje ne povezuje rješavanje stanja na Kosovu i BiH.

“Ako pažljivo pratite, jedini ko to pitanje stalno poteže jeste aktuelni predsjednik Republike Srpske. Po mom mišljenju to nije politički mudro, jer tom pričom doslovno bodete oči Zapadu i zaista pravite Srbiji dodatne probleme”, kaže Trifunović u izjavi Srpskainfo.

On, između ostalog, smatra da rukovodstvo Srbije pokušava da u trenutnoj geopolitičkoj situaciji izvuče maksimalnu korist za Srbe koji žive na Kosmetu, te da zvaničnom Beogradu ne treba da sada mora da vodi brigu i o položaju Republike Srpske koju, kako tvrdi, trenutno niko ne ugrožava.

“Nigdje na Zapadu, makar u relevantnim krugovima, ne pominje se ideja o ukidanju Republike Srpske, pa zaista ne znam kome je potrebno da teme o otcjepljenju od BiH sada stavlja na sto i time se sam “namješta” za neke eventualne odmazde. Ne znam da li je Vučić svojom porukom u Skupštini Srbije udario politički šamar Dodiku, ali znam da mu uplitanje Republike Srpske u sadašnji problem sa statusom Kosova zaista ne treba”, kazao je Trifunović.

(BN)

CATEGORIES
Share This