Treba predložiti tehničke izmjene izbornog procesa

Treba predložiti tehničke izmjene izbornog procesa

– Palmer i ekipa nisu postigli nikakav napredak i došli smo u ćorsokak jer je decembar krajnji rok za izmjenu izbornog zakonodavstva – upozorava Šarović.

– Bila bi dobra ideja da se u skorom vremenu opozicione stranke iz Parlamentarne skupštine BiH nađu i da pokušamo da se dogovorimo oko minimuma za promjenu tehničkog aspekta izbornog procesa jer su vladajuće SNSD-SDA-HDZ očigledno došle u ćorsokak – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

“Palmer i ekipa nisu postigli nikakav napredak i došli smo u ćorsokak jer je decembar krajnji rok za izmjenu izbornog zakonodavstva. Vrijeme je za ofanzivu da se pravi dogovor za mini paket kojim bi izborni proces bio transparentan i kojim bi se spriječila izborna korupcija. Кod stranaka u vlasti nema te spremnosti ali mi iz opozicije moramo na tome insistirati“, pojasnio je Šarović.

On je kazao da ne vidi razlog za nove sastanke sa Palemerom jer je opozicija iz Republike Srpske razjasnila sve stvari i nema otvorenih pitanja.

„Palmeru su poznati naši stavovi da tražimo da Republika Srpska bude jedna izborna jedinica, izbor člana Predsjedništva neposredno iz Republike Srpska bez prefiksa i naša želja da ako nije moguće dogovoriti cio paket izmjena Izbornog zakona da se ide sa minimalnim paketom a to su tehničke izmjene izbornog procesa“, zaključio je Šarović.

(BN)

CATEGORIES
Share This