Tomo Kovač očitao bukvicu Dodiku povodom Dana policije RS

Tomo Kovač očitao bukvicu Dodiku povodom Dana policije RS

“Uspjeli ste profitirati na žrtvama Sarajeva, uzeli nam stvaraoce, specijalce, borce i napravili od njih gore podanike nego što bi Alija ikad mogao uraditi…”

Penzionisani general policije Tomislav Kovač uputio je javni protest vlastima Republike Srpske, kako bi im, kako navodi u pisanoj rekaciji, pojasnio kako je nastala policija Republike Srpske. On naglašva da 04. april 1992. nije dan kada je formirana policija Republike Srpske.

– Da vam malo pojasnim gospodo:

04. april 1992, godine nije dan kad smo formirani kako iznosite vašim hvalospjevima za lažno mlataranje za nezavisnošću ili glorifikacijom vas kao SNSD-a. Međutim, to su sudnji dani kad su Srbi policajci (Mićo Stanišić, Tomo Kovač, Momo Mandić, Milenko Karišik) 03.aprila 1992. g. u skupštini BiH, u kancelaiji Mome Krajišnika prisilili da podnese ostavku izdajnik Vito Žepinić i da se srpski specijalci izdvoje iz specijalne jedinice MUP-a BiH – navodi Kovač.

On dodaje da tog dana napuštaju bazu i izlaze kod njega na teritoriju lidže.

“Te večeri, pod mojom komandom počinje sukob srpske policije Ilidže sa ostatkom specijalne jedinice “Zengi BiH” gdje zauzimamo bazu Krtelje. Sledećeg dana 04. aprila 1992 Srpska specijalna jedinica pod komandom Milenka Karišika kreće sa Ilidže i zauzima školu na Vracama gdje ginu prvi srpski heroji specijalci Lizdek i Pupić.

“Grob Lizdeka i Pupića je u Mokrom na Palama. Niste ih se sjetili .Toga se ne možete sjetiti, jer se ne uklapa u vašu ideologiju, vi ste tada bili duboko za zajedništvo i čekali ste kako ćemo mi proci!?”, navodi Kovač.

On dalje vlasti Republike Srpske pita:

– Šta vi znate o našoj ideologiji, našem cilju, žrtvi… Vama Snaga srpskih kadrova u Sarajevu i borbe ne odgovara jer poništava vas koji se kitite srpstvom i lažnom borbom za Republiku Srpsku.

Moram priznati, navodi Kovač, da ste uspjeli profitirati, na žrtvama Sarajeva,  našoj borbi, imovini, sve ste nam uzeli, stvaraoce, specijalce, borce i napravili ste od njih gore podanike nego što bi Alija ikad mogao uraditi.

“Gdje su nam danas ti koji krenuše, ne smijete pomenuti Miću Stanišića, Karišika, Jevtića, Mendeljeva.. Kušića i bolje nemojte, niste vi naša ideologija ne trujte krv i duše boraca koji ostaše u našem Sarajevu”, naveo je Kovač u pisanom obraćanju vlastima Republike Srpske.

U Banjaluci danas je obilježen Dan policije Republike Srpske. Svečanosti povodom Dana poliicje Republike Srpske prisustvovali su predsjednica RS Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ovoj manifestaciji nije prisustvovao premijer Republike Srpske Radovan Višković,

(Agencije)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS