„Sve ću tužiti“ Banjalučanin opisao agoniju nakon što je smješten među zaražene koronom

„Sve ću tužiti“ Banjalučanin opisao agoniju nakon što je smješten među zaražene koronom

Banjalučanin, čiji je identitet poznat redakciji Srpskainfo, žrtva je katastrofalnog propusta nadležnih službi i policije i do detalja je otkrio šta se dešavalo kritičnog dana, kada je potpuno zdrav greškom smješten u karantin u kojem su osobe zaražene korona virusom.

Smatra da je prvi propust u lancu napravio policajac, koji je grupu s graničnog prelaza Gradiška dovezao do Studentskog centra “Nikola Tesla”, umjesto u Srednjoškolski dom, i rekao im da uđu unutra.

– Iz Gradiške smo krenuli u koloni od 20-ak auta. Neki su otišli za Federaciju BiH, neki za druge gradove. Ostala su samo dva auta za Banjaluku. Ispred nas je sve vrijeme išao policajac na motoru – prisjetio se Banjalučanin.

Nakon ulaska u Banjaluku policajac na motoru je skrenuo za Studentski centar “Nikola Tesla”.

– Policajac nam je rekao da parkiramo vozila i uđemo unutra – ispričao je Banjalučanin.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Studentski dom “Nikola Tesla”

Ogorčeni Banjalučani i po ulasku u karantin sa zaraženim pacijentima i medicinskim radnicima, koje su vidjeli, uzaludno su govorili da su zdravi i da ne smiju biti u SC “Nikola Tesla”.

– Kad smo ušli rekli smo medicinskim radnicima da nismo zaraženi. Pitali smo ih šta tražimo uopšte u studentskom domu, na šta smo dobili odgovor da su u SC “Nikola Tesla” svi pozitivni, ali da nemaju simptome – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Medicinski radnici u SC “Nikola Tesla” Banjalučanima su potom rekli da će ih smjestiti na treći sprat, jer tamo, navodno, nema nikoga.

– Stavićemo vas na treći sprat, tamo nema nikoga, bićete sami u sobi. Ne izlazite iz njih – prenosi ovaj Banjalučanin njihove riječi.

Međutim, na putu do soba petoro Banjalučana je ipak srelo jednu osobu zaraženu virusom korona, i to u hodniku.

– Pet minuta kasnije došli su po nas i rekli nam da siđemo da nas doktori pregledaju. Dok smo čekali doktore došla je policija i šef Civilne zaštite. Rekli su nam da je u pitanju greška i da će nas prebaciti u Centar “Zaštiti me”, jer više ne smijemo ni u Srednjoškolski dom, jer smo sada potencijalno zaraženi – ispričao je Banjalučanin dodavši da će zbog svega kroz šta je prošao, a zajedno s ostalim kolegama, tužiti institucije.

U vrijeme dok su smještali petoro potpuno zdravih Banjalučana, koji su došli u pratnji sa prelaza Gradiška u SC “Nikola Tesla”, u ovom studentskom domu već je satima boravio i šesti Banjalučanin, koji je došao sa prelaza u Šamcu.

Sve su nakon uočene greške prebacili kasnije u Centar “Zaštiti me”.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Centar “Zaštiti me”

Srpskainfo je ekskluzivno pisala o katastrofalnom propustu policije i nadležnih službi, koji su potpuno zdrave ljude smjestili u karantin u kojem se nalaze osobe zaražene virusom korona, umjesto u Srednjoškolski dom, gdje idu osobe koje su stigle iz inostranstva.

Iz Policijske uprave Banjaluka su tek nakon objavljivanja svih detalja u ovom slučaju saopštili da će pokrenuti unutrašnje postupke i utvrditi odgovornost policajaca koji su dovezli građane u SC “Nikola Tesla”.

Niti jedna druga institucija u Republici Srpskoj, izuzev Policijske uprave Banjaluka, za sada nije preuzela svoj dio odgovornosti za nezapamćen propust.

(Srpska info)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS