Sud BiH sudi za ratne zločine po nacionalnom ključu

Sud BiH sudi za ratne zločine po nacionalnom ključu

Potvrda prvostepene oslobađajuće presude Suda BiH za Edhem Godinjak, Medaris Šarić i Mirka Bunoza kojom su pravosnažno oslobođeni optužbe za zločine nad srpskim civilima na području Trnova predstavlja još jedan dokaz da Sud BiH sudi za ratne zločine po nacionalnom ključu po kome su za njih Srbi uvijek krivi a Bošnjaci nevini, istakao je Darko Babalj, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Pred Sudom BiH nema pravde za srpske žrtve i sud je propustio da kazni odgovorne za višestruka ubistva civila srpske nacionalnosti u selima na području opštine Trnovo ali i za protivpravno hapšenje i zatvaranje u objektima formiranim na području Trnova, paljenja imovine, te ubistva i nečovječno postupanje prema zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske. Ponovo se pokazalo da je pravda slijepa na srpska stradanja“, naglasio je Babalj.

On je ponovio da nema pomirenja bez pravde za sve žrtve bez obzira koje oni nacionalosti bili.

„Svi ćemo mi izaći pred božiji sud i ponijeti svoje grijehe. Кad sudovi ove zemlje nisu dali pravdu srpskim žrtvama, neka oni koji su danas oslobođeni znaju da je božiji sud uvijek pravedan“, zaključio je Babalj.

(BN)

CATEGORIES
Share This